13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η εθελοντική αποστολή της ActionAid στην Κένυα έγινε ντοκιμαντέρ και προβάλλεται στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Ελληνικό Πανόραμα), με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.

  • Πότε;
    Α’ προβολή: Παρασκευή 11/3 στις 8.00 μ.μ.
    Β’ προβολή: Δευτέρα 14/3 στις 12.30 το μεσημέρι
  • Πού;
    Αποθήκη Δ’ (Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη)
  • Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κένυας. Σαράντα Έλληνες εθελοντές συναντούν τους Kuluhiro, μια ομάδα φτωχών οροθετικών που ζουν περιθωριοποιημένοι. Οι ιστορίες τους πολλές και κάθε μία ένα μικρό ηλεκτροσόκ. Μοιράζονται χαρά, κούραση και δουλεύουν δίπλα-δίπλα κάτω από τον καυτό ήλιο για να φέρουν νερό σε μια άνυδρη περιοχή της σαβάνας. Το Δεκέμβριο του 2010, σαράντα εθελοντές της ActionAid από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, αποφασίζουν να αγνοήσουν την οικονομική κρίση και ξεκινούν ένα μακρινό ταξίδι για να ανακαλύψουν γιατί Kuluhiro σημαίνει Ελπίδα.

  • Συντελεστές:

Παραγωγός: ActionAid Ελλάς
Φωτογραφία/Μοντάζ/Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος
Σενάριο: Βίκυ Μαρκολέφα
Επεξεργασία ήχου: Just Adjust
Μουσική: Επιμέλεια
Ήχος: Ανδρόνικος Καρακατσάνης
Αφήγηση: Έλενα Παπαβασιλείου
Οργάνωση παραγωγής: ActionAid
Εκτέλεση Παραγωγής: ActionAid / Multivision

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό έτος Εθελοντισμού, η ActionAid με τις δύο αυτές προβολές στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό του Φεστιβάλ για τα οφέλη συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις αλλά και να τονίσει τις αξίες της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ