Μετά την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο – Αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που επαναλήφθηκε με το δεύτερο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο – Αντάμωμα το καλοκαίρι του 2010, στο Δήμο Τρικκαίων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθετήθηκε ουσιαστικά  ετήσια διοργάνωση Πανηγυρικής και Πολιτιστικής εκδήλωσης στην Θεσσαλία, με το τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».

Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι με έναν διαφορετικό κάθε φορά Δήμο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το τρίτο, να πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς, στην Μελιβοία του Δήμου Αγιάς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011. Η οργανωτική επιτροπή (κ. Πορνάρας Γεώργιος, κ. Τσιοντζέλη Λινα, κ. Καρανίκα Σοφία, κ. Παπαμιχαήλ Αντώνης, κ. Βασιλάρας Βασίλης), η οποία ορίστηκε από τους κκ. Κώστα Αγοραστό (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αντώνη Γκουντάρα (Δήμαρχος Αγιάς Λαρίσης) και Διαμαντή Γκίκα (Πρόεδρος Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων) κατέθεσε το εξής αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

26.08.2011 Πρόγραμμα του τρίτου Παγκοσμίου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος
09:00 Εγγραφή συνέδρων στην συνεδριακή αίθουσα «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ», Αγιά Λαρίσης
10:00 Έναρξη – Παρουσίαση Προγράμματος του συνεδρίου (κ. Ηλίας Κουτσερής)
Χαιρετισμοί επισήμων – κ. Πέτρος Τσιάρας (Πρόεδρος της Γραμματείας Γ’ Συνεδρίου και Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων)
10:30 Δέσποινα Βλαχοστέργιου-Βασβατέκη (λογοτέχνης, συγγραφέας). Εισήγηση «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Άγιος της λογοτεχνίας μας, 100 χρόνια από την κοίμησή του»
Θεόδωρος Νημάς (Δρ. ιστορίας – τ. σχολικός σύμβουλος φιλολόγων). Εισήγηση «Η συμβολή των Θεσσαλών στο Έπος του 1940-41».
Γεώργιος Πορνάρας (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Οντάριο Καναδά). Εισήγηση «Η ελληνική γλώσσα».
Ιωάννα Αναστασοπούλου (Καθηγήτρια Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείο, ΕΜΠ, Πρόεδρος του Φιλικού Συνδέσμου «Η ΤΡΙΚΚΗ»). Εισήγηση «Η αναγκαιότηατα διατήρησης του ελληνικού σχολείου στη διασπορά».
Μαρία Μπακλαβά (Μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων), Ανακοίνωση Ιδρυτική διακήρυξη Παννελήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων
11:30 Τιμιτικές διακρίσεις- Απονομές αναμνηστικών πλακετών
12:00 Χαιρετισμοί παρόντων επισήμων και τοποθετήσεις συνέδρων
12:30 Λήξη Συνεδρίου
20:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και Συμμετοχή των συνέδρων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγιάς στο ανοιχτό θέατρο της θάλασσας Παραλίας Βελίκας Μελιβοίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ