Επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία παράλληλα εκφράζεται και η αγωνία για το αύριο, στο πλαίσιο της αλλαγής στο Νόμο 4027/2011 απέστειλε στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των ελληνικών σχολείων (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) στην περιοχή Μπήλεφελντ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας. Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Βόμπρας και ο γραμματέας Ι. Βολιώτης. Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Μπήλεφελντ  Γερμανίας θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και όχι μόνο,  εκατοντάδων Γονέων που ενώ τα παιδιά τους φοιτούν σε κάποια βαθμίδα της Ελληνόγλωσσης  Εκπαίδευσης,  Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο είδαν να  καταργείται δια νόμου η βαθμίδα του Λυκείου.

Οι άνθρωποι αυτοί άκουσαν μεγαλόστομες εξαγγελίες για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές του Γυμνασίου π.χ. γερμανικά που δεν έγιναν ποτέ πράξη, βίωσαν το γεγονός ότι, τα παιδιά τους στην Α Λυκείου να περιμένουν στο Β τετράμηνο ακόμα τα βιβλία του Νέου Λυκείου από την Ελλάδα, και τέλος είδαν τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας να συρρικνώνεται σε μία ώρα την εβδομάδα στο Λύκειο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αυτή η δυσλειτουργία σε συνδυασμό  με την κατάργηση δια νόμου του Λυκείου ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Ζητούμε την απόσυρση του Άρθρου περί κατάργησης του Λυκείου και απαιτούμε σεβασμό στο δικαίωμα μας να έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση. Άλλο είναι η  αύξηση της παροχής δίγλωσσης εκπαίδευσης και άλλο η απαξίωση η δική  μας και των παιδιών μας και εξηγώ,  μα είναι δυνατόν να αποφασίζεται  δια νόμου μέχρι ποια βαθμίδα σχολείου θα πάνε τα παιδιά μας;

Κυρία Υφυπουργέ ευελπιστούμε στη γρήγορη αποκατάσταση αυτής της ανωμαλίας που τόση αναστάτωση κόστισε στην ομογένεια και κυριολεκτικά απειλεί να διαλύσει τα σχολεία του εξωτερικού.

Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και είμαστε σίγουροι ότι σας είναι γνωστό ότι, ο αριθμός των συμπατριωτών μας που μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο κατά το έτος 2011 ανέρχεται στις εννέα χιλιάδες (πηγή Destatic). Αρκετοί από αυτούς ήρθαν χωρίς τα παιδιά τους τα οποία θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Δηλαδή ο αριθμός παιδιών που είναι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτόν τον τύπο σχολείου αυξάνει διαρκώς. Νομίζω  πως χρωστάμε στους ανθρώπους αυτούς που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς το να σταθούμε δίπλα τους, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μάθουν στα παιδιά τους γράμματα και να συνεχίσουν να διατηρούν την επαφή τους με την πατρίδα. Να μη φανούμε αυτή τη στιγμή λιγόψυχοι αφήνοντας τη χειρότερη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές..

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γραμματέας

 Γ. Βόμπρας                                                                                    Ι. Βολιώτης

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. sicharitiria gia tin epistoli!!!! euxome na ta laboun sobara ipopsin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ