Κόνιτσα. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 22 – 24 Ιουλίου 2011, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Αναλύθηκε διεξοδικά η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη γείτονα και ειδικότερα σε ζητήματα, που αφορούν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Συζητήθηκε εκτενώς η επίδραση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην πολιτική της Αλβανίας έναντι του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η ΣΦΕΒΑ θεωρεί την επικείμενη απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία λυδία λίθο στην πορεία εκδημοκρατισμού της γειτονικής χώρας και κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του εθνικού μας θέματος. Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Βορειοηπειρωτικά Σωματεία και τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς σε εγρήγορση, προκειμένου να καταδειχθεί η πραγματική πληθυσμιακή δύναμη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Η ιστορική αναδρομή σε πρόσωπα και γεγονότα του έπους του 1940-41, οδήγησε σε ενίσχυση του αγωνιστικού φρονήματος και ανανέωση της διάθεσης για νέους αγώνες στο πλευρό των αδελφών μας, για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Το Κεντρικό Δ. Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ