Του Κ. ΤΣΙΟΥΠΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ, 23.08.2010. Στα πλαίσια εκστρατείας της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών για περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού νηολογίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού διοργανώνει, στις 8 του προσεχούς Οκτωβρίου, ειδική προς αυτό το σκοπό εκδήλωση, στο Λονδίνο. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση με τον ίδιο στόχο που αποβλέπει στην προβολή των πλεονεκτημάτων με τα οποία ευνοείται η εγγραφή στο κυπριακό νηολόγιο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, Γιώργος Μούσκας, της ναυτιλιακής εταιρείας Zela, με έδρα το Λονδίνο, ανεφέρθη στην πρώτη παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εννοείται ότι όσο πιο ισχυρό γίνεται το κυπριακό νηολόγιο -το οποίο τώρα αριθμεί περί τα. 2,000 σκάφη εξασφαλίζοντας τη 10η θέση διεθνώς- τόσο μεγαλύτερη γίνεται η αδικία σε βάρος της Κύπρου σαν αποτέλεσμα της παρανομίας εκ μέρους της Τουρκίας να έχει κλειστούς τους λιμένες της για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα πλαίσια της ίδιας εκστρατείας της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών για το όλο θέμα, ο κ. Μούσκας είχε πρόσφατα γεύμα με τους ανωτέρους λειτουργούς του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, Stephen McCormick και Sophia Hayward, τους οποίους ενημέρωσε για την ιστορία και τη σημερινή θέση του κυπριακού νηολογίου όπως και για τις συνέπειες από τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ