Από το βράδυ της Δευτέρας ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται στην ενταντική με κορωνοϊό μετά από επιδείνωση της υγείας του. Τον συντονισμό της κυβέρνησης αναλαμβάνει προς το παρόν ο υπΕξ Ντομινίκ Ραάμπ.Στην εντατική νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας από την Δευτέρα το βράδυ, μετά την επιδείνωση της υγείας του, λόγω του κορωνοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον ταλαιπωρείται τις τελευταίες δέκα ημέρες από υψηλό πυρετό που δεν πέφτει και βήχα. Έως την Κυριακή το βράδυ, όταν η μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο St. Thomas κρίθηκε απαραίτητη από την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί.

Η τελευταία εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον ήταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην εξώπορτα της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ για να συμμετάσχει στο χειροκρότημα του βρετανικου λαού προς όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). Ήταν φανερά καταβεβλημένος, χλωμός με ατημέλητη εμφάνιση.

Τα ηνία της κυβέρνησης για την ώρα στον υπΕξ

Με δική του απόφαση αλλά και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τον συντονισμό της κυβέρνησης ανέλαβε ο Ντομινίκ Ραάμπ, υπουργός Εξωτερικών. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα με την πανδημία σε έξαρση και την οικονομική κρίση επί θύραις, είναι αισθητή η απουσία του Μπόρις Τζόνσον, που με το πλεόνασμα αισιοδοξίας και την ενεργητικότητα του ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών ειδικά δε των εκατομμυρίων ψηφοφόρων του.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο απέστειλαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον βρετανό πρωθυπουργό και την εγκυμονούσα μνηστή του που αναρρώνει από τον ιό. Ο Μπόρις Τζόνσον έχει άλλα πέντε παιδιά. Τέσσερα με την πρώην σύζυγό του και ένα εκτός γάμου από τη σχέση του με δημοσιογράφο.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ