Ατομική έκθεση στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Ιούνιος – Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος επιλέχθηκε ανάμεσα από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο για τον επίσημο εορτασμό των 250 ετών της όπερας της Μπολόνια με την ατομική έκθεση γλυπτών κοστουμιών της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβα Maria Callas.
Η ιστορική όπερα της Μπολόνια αποτελεί μία από τις παλαιότερες της Ιταλίας καθώς και η παλαιότερη του κόσμου. Δύο μοναδικοί Έλληνες πέρασαν από αυτή την όπερα, η θρυλική ντίβα Maria Callas που μάγεψε το κοινό με την λυρική φωνή της, την τέχνη της μουσικής και έπειτα από πολλά χρόνια πάλι η ιστορική όπερα επιλέγει έναν Έλληνα ο οποίος συνεπήρε το κοινό με ένα διαφορετικό είδος τέχνης, την γλυπτική. Είναι βέβαιο ότι στην ιστορία της όπερας αυτής δύο Έλληνες έχουν αφήσει τα καλλιτεχνικά σημάδια τους.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της όπερας Francesco Ernani εξήρε την καλλιτεχνική αξία του Έλληνα γλύπτη και τόνισε την μοναδικότητα της τεχνικής του και των έργων του. Επίσης, αναφέρθηκε στον υπέροχο συνδυασμό  του σουρεαλισμού και pop art που κυριαρχεί στα έργα του καθώς και του συναισθηματισμού πο

Ο Πρόεδρος του Lamborghini Group Tanino Lamborhini με τον Νίκο Φλώρο

υ αυτά εκπέμπουν .
Ο ιταλικός και διεθνής τύπος πρόβαλλε την επιτυχημένη έκθεση του Έλληνα γλύπτη η οποία κέρδισε κοινό και κριτικούς.
Προς τιμή του Έλληνα καλλιτέχνη δόθηκε δεξίωση στο ιστορικό ξενοδοχείο σύμβολο της πόλης Gia Baglioni στο οποίο παρευρέθησαν ο δήμαρχος της Μπολόνια, κρατικοί αξιωματούχοι του Υπουργείου πολιτισμού της Ιταλίας και του ιστορικού πανεπιστημίου της Μπολόνια μεταξύ των οποίων ο Ουμπέρτο Έκο και πολλές διεθνής προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Lamborghini και διευθυντής παραγωγής ο κος Αριστοτέλης Καραντής.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 2 Ιουλίου και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι της ανά τον κόσμο μεταφέροντας ένα κομμάτι της Ελλάδας, της τέχνης και του πολιτισμού της.

O Πρόεδρος της όπερας Francesco Ernani και ο διάσημος τενόρος Mario Malagnini με τον Νίκο Φλώρο
O Πρόεδρος της όπερας Francesco Ernani και ο διάσημος τενόρος Mario Malagnini με τον Νίκο Φλώρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ