Frankfurt, 23 Μαρτίου 2011. Συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφης Γεννηματά με το Συντονιστή του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης Γεώργιο Αμαραντίδη.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας στην πόλη της Φραγκφούρτης, προκειμένου να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Ελληνισμού της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Αμαραντίδης ενημέρωσε την Αναπληρώτρια Υπουργό για τις δραστηριότητες του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης και έθεσε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη διασπορά. Στο σημείο αυτό ο Συντονιστής παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης και των Λειτουργών της και μετέφερε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Ευρώπης.

Η κα Γεννηματά ενημέρωσε τον Συντονιστή για την επίλυση θεμάτων που είχαν προκύψει στη Γερμανία και ειδικότερα στην περιοχή της Έσσης, προβλήματα για τα οποία είχε ενημερωθεί άμεσα από το ΣΑΕ Ευρώπης.

Αναφερόμενη στο νέο νόμο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας τόνισε, ότι ο νέος νόμος θα έχει μεταβατικές διατάξεις και δεν θα αιφνιδιάσει μαθητές και γονείς. Έκανε γνωστό ότι ήδη εξετάζονται όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τις επόμενες εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Στο τέλος της συνάντησης, διαβεβαίωσε τον Συντονιστή του ΣΑΕ Ευρώπης, ότι θα εξεταστούν όλες οι ιδιαιτερότητες και ανάγκες σε κάθε περιοχή πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο κύριος Αμαραντίδης ευχαρίστησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας για τον εποικοδομητικό διάλογο και ευχήθηκε καλή μελλοντική συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό που θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις διαφορετικές ανάγκες του Ελληνισμού στη διασπορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ