Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο έτος, παρά το εργάσιμο της ημέρας, εορτάσθη με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα το πρωί της 23ης Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, ο Πολιούχος Μεγαλομάρτυς, κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν η Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ειρήνη Ρήγα, ο Πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας κ. Νικόλαος Μπάρκας, ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος με τη σύζυγό του ηθοποιό κ. Κατερίνα Χέλμη, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών κ. Χρύσα Μαλτέζου, κληρικοί από ολόκληρη την Ιταλία, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοντανέρ γερόντισσα Σεβαστιανή Αποστολάκη, ενορίτες κάθε εθνικότητας, καθώς και προσκυνητές, που φέτος ήρθαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Γεωργίου από την Τεργέστη, το Μιλάνο, την Μπολώνια, τη Ρώμη, μέχρι τη Ραγούσα, στο νοτιώτερο άκρο της Ιταλίας, από την Αμερική, την Αφρική, την Ελλάδα και την Απχαζία. Το βυζαντινό χορό του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος αποτελείται κυρίως από Ιταλούς Ορθοδόξους νέους, διηύθυνε, και τούτη τη φορά, ο μουσικολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Καβαρνός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ορθοδόξου Μητροπόλεως, ενώ, αναβίωσε η πάλαι ποτέ κρατούσα τάξη της τελέσεως, κατά την ημέρα αυτή, «Τρισαγίου» υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτιτόρων του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον περίλαμπρο Campo dei Greci, ένθα ετελέσθη Αρτοκλασία, υπέρ των ενοριτών και προσκυνητών, των δωρητών και ευρεργετών, και πάντων των εορταζόντων την εορτή του Τροπαιφόρου. Προ της διανομής του Πασχαλινού κόκκινου αυγού από το χέρι του Μητροπολίτη, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα στις Αρχές, στα μέλη της ιστορικής Κοινότητας, στα υπόλοιπα μέλη της εορταζούσης ενορίας και στους ευλαβείς προσκυνητές. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εόρτιος τράπεζα, την οποία προσέφεραν η Κοινότητα της Βενετίας και οι κληρικοί του Μητροπολιτικού Ναού.

Για το Γραφείο Τύπου

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ευάγγελος Υφαντίδης

Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ