Μια ευτυχισμένη πολυμελής οικογένεια της ομογένειας στο Wuppertal Γερμανίας.
Φωτό: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ
Düsseldorf.

Ομιλία (Απόσπασμα) του Βασιλείου Θεοτοκάτου [1. Πρόεδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)]

Παρά τα δημοσιεύματα του Τύπου που μιλούν για την εφιαλτική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας, από πλευράς υπογεννητικότητας, η πολιτική ηγεσία καθεύδει μακαρίως. Απολαμβάνει τα αγαθά της εξουσίας και δεν την ενδιαφέρει περί του τι μέλλει γενέσθαι σε αυτόν τον τόπο. Το 1991, με απόφαση της Βουλής συζητήθηκε από μία δικομματική επιτροπή, η οποία κατέθεσε ένα ομόφωνο πόρισμα, το οποίο είχαν υπογράψει και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, που κυβερνάει σήμερα και η Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησε εχθές και το ΚΚΕ με τον ΣΥΝ, που ήταν ενιαίο τότε κόμμα, το είχαν υπογράψει και αυτά που έλεγαν, τα έλεγαν οι ίδιοι (δεν τα λέγαμε εμείς) …Είχαν επισημάνει, λοιπόν, ότι η δημογραφική εξασθένηση – γήρανση της κλασσικής Ελλάδας και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό στην υποταγή αιώνων και παρ’ ολίγο σε ολοκληρωτικό αφανισμό. Η Ελλάδα τώρα, βρίσκεται σε μία τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης …

Θα σας πω ελάχιστα στοιχεία για να δείτε σε ποιο κατάντημα έχουμε φθάσει. Στην απογραφή του 1971 απεγράφησαν …δηλ. πριν από 40 χρόνια, ο πληθυσμός ήταν 8.768.000. Aπό αυτά, τα 2.250.000 ήταν παιδιά, ηλικίας μέχρι 14 ετών, δηλ. το 25 – 26 % περίπου ήταν παιδιά. Οι άνω των 65 ετών ήταν στο 10%, κάπου 957.000. Στο 2010, μετά από 40 χρόνια, με έναν πληθυσμό 11.305.000, τα παιδία, από τα 2.250.000, κατέβηκαν στο 1.623.000, θα έλεγα μείον 627.000 τα παιδιά μέχρι 14 ετών, ποσοστό 14%, οι δε άνω των 65 ετών έφθασαν τα 2.141,000 ποσοστό, δηλ. 19%. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, όταν οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 500.000 των παιδιών. Και οι [?], τώρα, πριν 20 χρόνια, το ’91, από 65.500 χιλιάδες, έχουν κατέβει το 2000 σε 53.500 χιλιάδες

Το διάστημα της 15ετίας ‘94-95 [ως σχολικό έτος] – 2009,, τα Δημοτικά Σχολεία από 7.131, μειώθηκαν σε 5.500 δηλ. έμειναν κλειστά για την ακρίβεια 1.612 σχολεία και οι μαθητές, από 700 [χιλιάδες / μονάδες] των δημοτικών σχολείων το 2006 μειώθηκαν στους 35 δηλ. 71.000 λιγότεροι μαθητές. Αυτή είναι η κατάσταση, για να δείτε με τι ταχύτατους ρυθμούς αυτή η χώρα οδηγείται στο τέλος της ιστορίας της, θα σας πω το εξής: Στις 27 Αυγούστου 1998, δηλ. πριν 12 χρόνια, στο έγκριτο τότε περιοδικό ‘ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ’, Δ/ντης του οποίου ήταν ο Γιάννης Μαρίνος, σε άρθρο του υπογράμμισε «Η Ελλάδα αργοπεθαίνει και οι Έλληνες σήμερα υπνοβατούν», μετά από διαπίστωση ότι η σοβαρή υπογεννητικότητα και η σταθερή γήρανση του πληθυσμού (10 εκατ., με τάσεις μείωσης) και 20% άνοδο των άνω των 65 ετών, το 2025 θα επισύρουν στο λίαν αρνητικό επακόλουθο, όπως, μεταξύ άλλων, απαράδεκτη εξασθένηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κλπ». Δηλαδή θεωρούσε ότι το 2025, οι άνω των 65 ετών θα είναι το 20%. Και φθάσαμε μόλις στο 2011 και ήδη έχουμε φθάσει σε αυτό το ποσοστό, καταλαβαίνετε τι θα γίνει το 2025. Δεν είναι μόνο αυτό, αυτό είναι το λιγότερο η γήρανση του πληθυσμού, η ανυπαρξία νέων. Το χειρότερο είναι ότι αλλοιώνεται και ο πληθυσμός, όχι σε αύξηση με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και σε άκρως επικίνδυνο σημείο, έτσι ώστε με τα χρόνια αυτά τα έρημα τα παιδιά μας και, πολύ περισσότερο, τα εγγόνια μας δεν ξέρουμε ποια κατάσταση θα ζουν μέσα σε αυτή την χώρα.

Ακούστε λοιπόν, τι έλεγε τότε το ΚΚΕ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία στο ομόφωνο πόρισμα της Βουλής, που το έχουν υπογράψει, σήμερα τα έχουν ξεχάσει: «Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως και παρανόμως (το 1973, έτσι?) εισελθόντων στην χώρα μας στις 2 τελευταίες δεκαετίες, αν και το ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας είναι 8% περίπου. Σε πολλούς κλάδους υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χειρών, που καλύπτεται κυρίως από ξένους λαθρομετανάστες, Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών -αλλοδαπών, κυρίως μουσουλμάνων, από Αφρικανο – Ασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών, που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής, με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση της εγκληματικότητας, διακίνηση ναρκωτικών κλπ. και δεν μπορούν να προσαρμοσθούν προς την Ελληνική κοινωνία, λόγω τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία, αλλά και τρόπος ζωής».

Αυτά έλεγε το ΚΚΕ τότε. Τώρα έχει την πολιτική των ανοικτών συνόρων, «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε».

Ένας πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Θεόδωρος Κατσανέβας, σε άρθρο του, στις 12/6/2009, ακούστε πως περιέγραφε την κατάσταση ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Ο αναίμακτος πόλεμος με όπλο την εισβολή λαθρομεταναστών». Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί από την έλευση λαθρομεταναστών από την Τουρκία» δήλωσε ο Ζακ Μπαρό [?], ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ασφάλιση στην Ευρώπη, ύστερα από επίσκεψη στη χώρα μας. Ο νέος ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς, δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν θα τηρήσει την σύμβαση που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση στο έδαφός της των λαθρομεταναστών και κανένας από τους επίσημους εκπροσώπους της Ελληνικής πολιτείας δεν φρόντισε να υπενθυμίσει στους νεοπασάδες ότι υπό την σκέπη τους, προωθείται η σύγχρονη δουλεμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα όπως, μεταξύ άλλων αποδεικνύεται από βίντεο, με την άδεια του λιμενικού τους, που τους μεταφέρουν. Με απλό και αποτελεσματικό τρόπο υλοποιείται το δόγμα Οζάλ, ότι « Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από δω μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς». Η δουλειά αυτή των δουλεμπόρων, με την αγαστή συνεργασία ημετέρων συνεταίρων τους, ξεπουλούν το εμπόρευμα ακόμα και με την έννοια την εθνοτική. «Διαδικασία εθνοκάθαρσης», συνεχίζει ο Κασάνεβας: «Σήμερα, η Ελλάδα κατοικείται από περίπου 9 εκατ. Ελληνογενείς γερασμένους με υψηλότερο μέσο όρο γεννητικότητας 2,2 παιδιά ανά κάθε Ελληνίδα μητέρα που συνεπάγεται ραγδαία πληθυσμιακή κατάρρευση. Στην χώρα μας βρίσκονται πάνω από 1,2 εκ. νόμιμοι ή ημινόμιμοι αλλοδαποί μετανάστες, κυρίως Αλβανοί και κατά δεύτερο λόγο Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Φιλιππινέζοι κλπ. με γεννητικότητα 3 παιδιά ανά μητέρα, οι οποίοι, ύστερα από τις αρχικές δυσκολίες έχουν αρχίσει να αφομοιώνονται και να συμβάλλουν στην οικονομία και ανάπτυξη της χώρας. Αλλά, οι παράνομοι μουσουλμάνοι νεαροί λαθρομετανάστες που βρίσκονται εδώ ίσως ξεπερνούν αυτήν την ώρα το 1 ½ εκ. ,[ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΜΗΝΕΣ] η γεννητικότητά τους είναι πάνω από 5 παιδιά ανά μητέρα. Τα τρία τελευταία χρόνια εισβάλλουν με αυξανόμενο ρυθμό που έχει φθάσει στο επίπεδο των 500.000 ετησίως. Δεν χρειάζονται πολύπλοκοι μαθηματικοί υπολογισμοί για να αντιληφθεί κάθε νοήμων κανονικός  ‘μη ρατσιστής’ πολίτης τις εφιαλτικές προεκτάσεις αυτών των διαπιστώσεων. Παρόμοιοι γιγαντιαίοι, μη αφομοιώσιμοι πληθυσμοί σύντομα θα μας καταπιούν αριθμητικά, όπως ήδη συμβαίνει με τα γκέτο της κάτω Αθήνας του παρφουμαρισμένου δημοσιοσχεσίτη δήμαρχου Νικήτα Κακλαμάνη, όπου κυριαρχεί το έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η παιδοφιλία, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η υγειονομική και πολεοδομική εξαθλίωση, η απόλυτη ανομία. Εδώ, όπου οι χειρότερες περιοχές της Λαχώρης [δεύτερης πόλης του Πακιστάν], της Καμπούλ, υποχωρούν σε αθλιότητα. Αν δεν γίνει κάτι αμέσως, η χώρα αυτή που επιβίωσε επί 2.5000 χρόνια, θα έχει την τύχη της Βοσνίας και άλλων χωρών, που έχουν υποστεί εθνοκαθάρσεις και εξαφανίστηκαν».

Φανταστείτε αν αυτά που σας διάβασα, τα έλεγε κανείς από εμάς, τι θα του έσουρναν. Αλλά είναι υπογραφή του πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι εφημερίδες και κυβερνητικές εφημερίδες και με τίτλους « Γερνάει η Ελλάδα», « Η φτώχεια γεννά μοναχοπαίδια», «Ουραγός συγγενής παγκοσμίως η χώρα μας», ο τίτλος μεγάλης έρευνας που έκανε η εφημερίδα το ‘ΕΘΝΟΣ’. Και η ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’, σε άλλη έρευνά της μεγάλη τι επισημαίνει:

«Αλλάζει μορφή η Ελληνική οικογένεια. Πληθαίνουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, μειώνονται οι πολύτεκνες, ενώ δημιουργείται μία ολόκληρη γενιά από μοναχοπαίδια. H οικογένεια, ασπίδα στα προβλήματα των μελών της, σήμερα είναι και περιορισμένη αριθμητικά και πιο αδύνατη οικονομικά. Σε 30 ή 40 χρόνια, μια ολόκληρη γενιά από μοναχοπαίδια θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνη ό,τι άλλοτε μοιράζονταν αδέλφια, ξαδέλφια, θείοι».

Αυτή είναι η κατάσταση, με τα λίγα λόγια που σας είπα και με τα στοιχεία που σας έδωσα.

Να πω και κάτι? και ο Λαός, άξιος της τύχης του είναι, αυτός τους ψηφίζει, τέτοιος λαός, τέτοιους άρχοντες θα έχει, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Ο Αιγυπτιακός πληθυσμός είναι 84.600.000, από αυτούς, το 52% είναι παιδιά / νέοι, μέχρι 25 ετών. Τι θα γίνει μέσα σε αυτήν την χώρα (Ελλάδα), μέσα σε 15 – 20 χρόνια, με την εισροή όλων αυτών, κυριολεκτικά του Αττίλα, ο οποίος δεν έχει μπει μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, ΑΝΕΤΑ. Όλοι αυτοί, όταν αποκτήσουν την πλειοψηφία, θα δουν την μειοψηφία τι θα κάνει. Όλοι αυτοί που φωνάζουν, τι τους νοιάζει τώρα δηλαδή. Τι θα κάνουν αυτοί που κυβερνάνε? Θα καλοπερνάνε φεύγοντας από εδώ και πηγαίνοντας κάπου αλλού, γιατί θα έχουν εξασφαλίσει για να ζουν οι ίδιοι, τα εγγόνια τους, τα δισέγγονά τους, με όλα αυτά τα οποία κάνουν

Όταν είχαν φυλακίσει τον γέρο του Μοριά, πήγαν τα παλικάρια του εκεί, πολύ στεναχωρημένα και τους είπε ο Κολοκοτρώνης: «Παιδιά μου, μη στεναχωριέστε, αυτή η χώρα δεν χάνεται, αλλά και δεν φτιάχνεται». Το ότι δεν φτιάχνει αποδεικνύεται, αλλά ότι δεν χάνεται, δυστυχώς δεν αποδεικνύεται. Ο λαός μας λέει «Βλάχο θέλει και μπροστάρη το κοπάδι στην βοσκή». Αυτόν τον βλάχο αναζητάμε και τον μπροστάρη, για να βοηθήσει το κοπάδι στην βοσκή. Αν δεν υπάρξει η ανατροπή του πολιτικού συστήματος δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι ο τόπος αυτός θα επιζήσει. Ξεκάθαρες κουβέντες και όσο και αν αυτό φαίνεται υπερβολικό, είναι αυτή η αλήθεια. Μπορεί ποτέ να ελπίζουν, αυτοί που οι ίδιοι έχουν χάσει την πίστη τους, όχι μόνο στο Θεό, και στον εαυτό τους. Όταν έχουμε παύσει εμείς οι ίδιοι να ελπίζουμε, μπορεί να υπάρξει ελπίδα? Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι’ αυτούς που δεν ελπίζουν. Μόνο εάν υπάρξει μία ανατροπή των πάντων και βρεθεί κάποιος για να οδηγήσει το έργο τους στο δρόμο της ιστορίας τους, μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

Επιμέλεια κειμένου: Θωμαϊς Παριανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ