Στην εκδήλωση για την επέτειο των 146 χρόνων από την επανένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, ο Σύλλογος Κεφαλλήνων «Κέφαλος», η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, και ο Σύλλογος Ζακυνθίων «Διονύσιος Σολωμός» στην Νέα Υόρκη, συμμετείχε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Άγη Μπαλτά, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία αλλά και την γεωγραφική και γεωλογική διαμόρφωση των Επτανήσων, ενώ προέτρεψε τους Ομογενείς να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι τα Επτάνησα ενισχύοντας και τον τουρισμό προς την Ελλάδα.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ στον χαιρετισμό της, επεσήμανε την ξεχωριστή αξία της εκδήλωσης για την διάσωση της ιστορικής μνήμης και της διδαχής της στις μελλοντικές γενιές. Αναφέρθηκε δε, στην ιδιαίτερη συμβολή των Επτανήσιων στην ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους, μέσω των πνευματικών της ανθρώπων και της οικονομικής δύναμης που διέθεταν πολλοί από αυτούς.

Η Δρ. Σαραντοπούλου τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει μεγαλώσει την δύναμή της, καθώς η μεγάλη διασπορά των επτά εκατομμυρίων Ελλήνων του Εξωτερικού, αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα κεφάλαια του Ελληνισμού. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την αγάπη μας προς την πατρίδα ώστε να συνεχίσουμε εδώ στις δεύτερες πατρίδες μας να προωθούμε και να διατηρούμε την γλώσσα και την παράδοση, την Ορθόδοξη Πίστη μας. Ένα πράγμα που ο αγώνας των προγόνων μας μπορεί να μας διδάξει είναι ότι η υπέρτατη αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα έδωσαν και πάλι πνοή σε ένα Έθνος που αναδύθηκε από τις στάχτες του. Σκεφτείτε σήμερα εμείς πόσα μπορούμε να επιτύχουμε, ώστε ο Ελληνισμός να εξασφαλίσει την συνέχειά του στο πέρασμα του χρόνου» κατέληξε στον χαιρετισμό της.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, ο πρόεδρος των Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Γεράσιμος Τζιλιάνος, εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και των ομογενειακών ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ