Πρετόρια, 08.02.2011. Ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής Χάρης Γκουβέλης, έστειλε επιστολές προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο, τον Πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Γιάννη Σιόκα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή,

Στις επιστολές αυτές ο κ. Γκουβέλης εξέφρασε τη συμπαράσταση, την στήριξη καθώς και τα θερμά συγχαρητήρια του για την σθεναρή στάση όλων, τις ενέργειες, την άριστη συνεργασία με το Πατριαρχείο, τις διπλωματικές αρχές, τις τοπικές αρχές, και των παροίκων για την ασφάλεια της ομογένειας που παραμένει στην Αίγυπτο, την αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας των ευαγών ιδρυμάτων, των εκκλησιών, των σχολείων, των εντευκτηρίων καθώς την αντιμετώπιση όσων προβλημάτων προέκυψαν.

Επίσης εξήρε το γεγονός, ότι η παρούσα κρίση, έφερε και πάλι στην επιφάνεια την αξία, σημαντικότητα και την σπουδαιότητα του ρόλου, που διαδραματίζουν οι ελληνικές κοινότητες και οργανώσεις προς όφελος των παροικιών μας στις χώρες που ζούμε.

Τέλος απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας και της ομογένειας για τις ενέργειες τους, την άμεση ανταπόκριση και τις αποτελεσματικές δράσεις, που οδήγησαν στην ασφαλή μεταφορά όσων ομογενών αποφάσισαν να μετακινηθούν προσωρινά από την Αλεξάνδρεια στην Ελλάδα καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του κ. Υφυπουργού για τον ελληνισμό της Αιγύπτου, τις κρίσιμες αυτές στιγμές, που περνάει.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ