Μετά τη χθεσινή εκδήλωση σχετικά με την ενημέρωση και την καταγγελία της διαδικασίας της περιώνυμης απογραφής, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ Ευάγγελος Ντούλες, συνέχισαν τις επαφές τους με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από όλα τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι αντιπρόεδροι Γιώργος Τζομάκας, Θωμάς Γιάννης και τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσης και επικοινωνίας Ηλέκτρα Κίκη και Έφη Σέλλιου.

Η συζήτηση κινήθηκε εκτενέστερα γύρω από το μείζον εθνικό ζήτημα της απογραφής, σχετικά με το οποίο οι πρόεδροι της Ομόνοιας – Κ.Ε.Α.Δ ανέλυσαν λεπτομερώς τους λόγους μη συμμετοχής στην τελευταία. Διευκρίνισαν ότι η εν λόγω διαδικασία δεν πληροί τους όρους με τους οποίους θα απεικονιστούν επακριβώς τα ζητήματα της δημογραφίας, αφού στοχεύει στην τεχνητή στατική μείωση της Ε.Ε. Μειονότητας.

Επί τάπητος τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινότητα όπως η εκπαίδευση, το ιδιοκτησιακό και η παρούσα πολιτική κατάσταση. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου φρόντισαν να παραδώσουν ενημερωτικό υλικό με σημαντικές εκθέσεις επί των ανωτέρω ζητημάτων.

Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι ζήτησαν τη στήριξή τους για την καλύτερη προβολή του εθνικού μας ζητήματος, καλύπτοντας τα κενά που δημιουργούνται.

Ικανοποιημένοι έμειναν από την αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωσή τους οι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, δεσμευόμενοι ότι θα προβάλλουν το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Αθήνα 03.10.2011

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ