Η Κορεατική Εταιρεία Δημιουργικής Γραφής οργανώνει κάθε χρόνο μια Διεθνή Λογοτεχνική Συνάντηση για την παρουσίαση της λογοτεχνικής παραγωγής των μελών της και την συνάντηση τους με λογοτέχνες άλλων χωρών.

Φέτος με την αφορμή των 50 χρόνων από την εγκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κορέας η συνάντηση οργανώνεται στην Αθήνα μαζί με τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, με την υποστήριξη του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και την χορηγία της Πρεσβείας της Κορέας στην Ελλάδα.

Η συνάντηση είναι ολοήμερη (09.00 έως 18.00) και θα γίνει την στην αίθουσα ΔΑΙΔΑΛΟΣ του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.

Κατά την ημερίδα θα μιλήσουν δεκατέσσερις Κορεάτες, μία Βουλγάρα και επτά Έλληνες λογοτέχνες για το έργο τους.

Είναι προφανές ότι η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία σε εκδότες να μιλήσουν με κορεάτες συγγραφείς και με το προεδρείο της Ένωσης Κορεατών Συγγραφέων και να δημιουργήσουν ευκαιρίες συνεργασίας. Προφανώς και η αντίστροφη δυνατότητα είναι πιθανή.

Αξίζει να δώσουμε δύο ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η πρώτη είναι ότι στην Κορέα λειτουργεί Τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Hankuk υπό τον καθηγητή κ. Άγγελο Γιου και με αποσπασμένη φιλόλογο καθηγήτρια από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Η δεύτερη είναι ότι έχουν ήδη μεταφραστεί στα κορεατικά περίπου 150 ελληνικά βιβλία ενώ από τα κορεατικά μόνον ένα από τις Εκδόσεις «Μεταίχμιο» (Ο ποιητής Γι, Μυνγιόλ).

Η παρακολούθηση της συνάντησης είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν :

Από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (τηλ. 2107718077, odeg@otenet.gr, www.odeg.gr) ή από το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (τηλ. 2108217710, info@bhc.gr, www.ellinovretaniko.gr).

Γεώργιος Αποστ. Παυλάκος
Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ – ΠΟΔ-ΔΕΓ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ