Αθήνα. Συνέντευξη σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, που σπουδάζουν Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και επισκέπτονται τη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμμάτων «Reinventing Greece» της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “The Next Generation Initiative (HelleNext)” έδωσε η Βουλευτής Επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η πρωτοβουλία HelleNext ξεκίνησε το 2005 με σκοπό να προσφέρει σε νέους και νέες ουσιαστικούς τρόπους για να συνάψουν σταθερούς, μόνιμους δεσμούς μεταξύ τους, με κοινοτικούς ηγετικούς παράγοντες, και την κληρονομιά τους.

Οι ομογενείς φοιτητές, που αναζητούν μέσα από συνεντεύξεις και ρεπορτάζ το σημερινό πρόσωπο της Ελλάδας, αλλά και τις δυνάμεις που θα αναδείξουν τη νέα δυναμική της μετά τη σημερινή δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία, επικέντρωσαν τις ερωτήσεις τους στους τρόπους με τους οποίους η χώρα μπορεί να βγει από την ύφεση.

Η κα. Αυγερινοπούλου υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να μετασχηματιστεί υπό νέα προσέγγιση, η οποία θα θέτει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε συγχορδία με την βιώσιμη ανάπτυξη και επεσήμανε την ανάγκη για νέα οικονομικά εργαλεία, αλλά και για τεχνολογική καινοτομία προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας ιδίως για τη νέα γενιά. Η δε νέα γενιά δεν πρέπει να αποθαρρύνεται από τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και το διεθνές οικονομικό σύστημα, αλλά θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να συμμετάσχει στα κοινά και να γίνει συμμέτοχος στη λύση.

Για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι χρειάζεται πιο ευέλικτη, πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και λιγότερο γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση. Προσέθεσε δε, ότι ειδικά στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της αξιοποίησης των οικοσυστημάτων χρειάζεται έντονη προσπάθεια άρσης νομικών εμποδίων, συμπύκνωση των νόμων, ενσωμάτωση και εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά και ριζική αλλαγή του τρόπου έρευνας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έκδοσης των περιβαλλοντικών αδειών.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος επεσήμανε εξάλλου, ότι ακόμη και σε καιρούς οικονομικής κρίσης δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο προσόν της χώρας είναι η ίδια η χώρα, ο φυσικός πλούτος της και οι πολίτες της. Τέλος, η κ. Αυγερινοπούλου, η οποία όταν σπούδαζε κι αυτή στο εξωτερικό παρακολουθούσε τις δραστηριότητες του “Reinventing Greece” χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Ελληνοαμερικανών φοιτητών για την προβολή της χώρας μας και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους δημοσιογράφους, ελπίζοντας να έχουν πάντα καλές ειδήσεις και καλά πρότυπα να μεταφέρουν στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ