Αλεξάνδρεια, 19.01.2011. Θερμά έγινε δεκτός τη Δευτέρα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ , ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης.

Στην πρώτη τους αυτή συνάντηση για το 2011, ο κ. Ταμβάκης μετέφερε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο τις θερμές ευχές του ΣΑΕ για μία εποικοδομητική χρονιά.

Ευχαριστώντας, ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΑΕ για το εν γένει ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και για τις επικείμενες ειρηνικές και ιεραποστολικές του επισκέψεις στο Κονγκό-Μπραζαβίλ και την Ουγκάντα.

“Είμαστε στο πλευρό σας”, είπε ο κ. Ταμβάκης, απευθυνόμενος στον κ. Θεόδωρο, τονίζοντας ότι “αποτελεί μέλημα του ΣΑΕ η άσβεστη διατήρηση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ακροτελεύτια γωνιά της οικουμένης”.

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος ενημερώθηκε από τον κ. Ταμβάκη για τις μελλοντικές προτεραιότητες του ΣΑΕ και για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας των ελληνικών κοινοτήτων της Αφρικής με τις κατά τόπους Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ