Επίσης συνάντηση του Δημάρχου Φ. Φίλιου με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών.

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του κ. Χρυσόστομο Δήμου, τον επίτιμο Πρόεδρο (και πρώην Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής) κ. Ν. Γκατζογιάννη και τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρο Κωσταδήμα.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των Απόδημων Ηπειρωτών με την Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου που ήδη έχει παραχωρηθεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της Αποδημίας, για αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο και ζήτησε τη συνδρομή τους, ώστε να ενθαρρυνθούν επενδύσεις αποδήμων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για τη συνεργασία του Π.Σ.Η. με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» για τη στήριξη και ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών. 
Ο Περιφερειάρχης εξήρε το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών για την ενίσχυση των δεσμών των Αποδήμων και ιδιαίτερα των νέων με την Ήπειρο και προσωπικά τα στελέχη του Δ.Σ. , που τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου(http://www.php.gov.gr/enimerosi/deltia-typou/2096)

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Συνάντηση του Δημάρχου Φ. Φίλιου με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών

Με τον πρόεδρο Χρυσόστομου Δήμου και τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Νίκο Γκατζογιάννη και Σπύρο Κωσταδήμα, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον Δήμαρdimarxosχο για τις δράσεις που αναπτύσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο όπως και για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται φέτος και στις πέντε ηπείρους για τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στην Αυστραλία, την Αμερική και την Ευρώπη, τους αμέσως επόμενους μήνες.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών για την κατάσταση στην περιοχή και επεσήμανε ότι ο ρόλος τους μπορεί να είναι καταλυτικός στην προσέλκυση επενδύσεων.
«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Ήπειρος έχει ανάγκη από συστράτευση όλων των δυνάμεών της. Και ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών βρίσκεται σε ολόκληρη την υφήλιο. Η κρίση που περνάει η χώρα μας και η περιοχή μας, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συνενώσουμε τις δυνάμεις αυτές σε ένα κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάπτυξη της Ηπείρου», σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο κ. Δήμου ενημέρωσε ακόμη τον δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών οι οποίες έχουν ως πρώτο στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας νέων επιχειρηματιών από την Ήπειρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου
Πηγή: Δελτίο Τύπου Δήμου Ιωαννιτών  (http://www.ioannina.gr/p2/index.php?option=com_enviti&view=enviti&enuid=10)

Γραφείο Τύπου
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ