Συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη είχε το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρυσόστομο Δήμου, τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Σπύρο Κωσταδήμα και την Ταμία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα.

Ο κ. Δήμου, αφού συνεχάρη εκ μέρους του Δ.Σ. τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, παρουσίασε εν ολίγοις το Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού και το έργο που επιτελεί. Στάθηκε δε σε δύο θέματα τα οποία απασχολούν σήμερα το ΠΣΗΕ:

Το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Ιούλιο στα Γιάννινα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αφορά Ηπειρωτόπουλα απ΄όλον τον κόσμο καθώς και θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου για τον απόδημο ελληνισμό. Aναφέρθηκε κυρίως στο ΣΑΕ και τόνισε ότι δε μπορεί να λειτουργεί όπως μέχρι τώρα και ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τις ομοσπονδίες με στόχο την αναδιάρθρωσή του. Τόνισε όμως ότι φορείς που προσφέρουν έργο θα βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν.

Το Προεδρείο κάλεσε τον κ. Δόλλη να λάβει μέρος στις εργασίες του Β΄ Τακτικού Συνεδρίου του Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), που θα λάβει χώρα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2011 στα Γιάννινα. Ο κ. Δόλλης αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα το Προεδρείο επισκέφτηκε και τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και είχε συνεργασία με την κ. Εύα Παπαδάτου, για θέματα που αφορούν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, τις Ομοσπονδίες και τους ανά τον κόσμο Ηπειρώτικους Συλλόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ