Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε, σήμερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Γεροντόπουλος αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στο Λίβανο και υπογράμμισε στον Μακαριώτατο τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στα Παλαίφατα Ορθόδοξα Πατριαρχεία. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντησή του με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, αλλά και τις συναντήσεις που προγραμματίζει, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Ήρθα ν’ ακούσω την πολύτιμη γνώμη του Αρχιεπισκόπου, τον οποίο και σκοπεύω να ενημερώσω εκ νέου στο τέλος των ταξιδιών και συναντήσεών μου. Η Εκκλησία μας είναι σημαντική για τον Ελληνισμό και τα Παλαίφατα Πατριαρχεία μας συνιστούν ‘‘προκεχωρημένα φυλάκια’’ της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού. Γι’ αυτό και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες τους και να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, επεσήμανε ότι «τέτοιες συναντήσεις είναι ευκαιρία, όχι μόνο ν’ ανταλλαγούν πολύτιμες απόψεις, αλλά και να δει από κοντά η Πολιτεία τις θέσεις και τις αγωνίες της Εκκλησίας για το καλό του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης».

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ