Γράφει η Θωμαϊς Παριανού.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Gazment Oketa, κάλεσε τον Υπουργό των Εξωτερικών της Αλβανίας να πάρει μέτρα εναντίον του προξένου στην Κορυτσά, Θεοδώρου Οικονόμου, και να τον ανακηρύξει personna non grata στην Αλβανία. Αυτό έγινε κατά την διάρκεια ενός συμβουλίου της Επιτροπής για τα Εξωτερικά Θέματα, που έγινε στο Κοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη

Να θυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Οικονόμου κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κορυτσά, για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’, είχε τονίσει την Ελληνικότητα της Κορυτσάς και είχε προτρέψει τους Β.Η./τες κατοίκους της να απογραφούν ως Έλληνες. Αυτό προκάλεσε ευθύς εξ αρχής θύελλα αντιδράσεων.από τους Αλβανικούς κύκλους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα Νικόλαο Πάζιο, την Τρίτη, για να δώσει εξηγήσεις, για τα λεγόμενα του Προξένου Θ. Οικονόμου. Ακολούθως, είπε τα εξής:

«Το Υπουργείο των Εξωτερικών ξεκαθάρισε την θέση του επί των δηλώσεων (του Προξένου), τις οποίες θεωρεί άνευ λόγου και μη αντιπροσωπευτικές των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ