Η αστυνομία διεξάγει πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ύποπτου άνδρα που φέρεται να τοποθέτησε δηλητηριασμένες βρεφικές τροφές σε καταστήματα τροφίμων και απαιτεί λύτρα για να μην το επαναλάβει.Συναγερμό έχουν σημάνει οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν υπόπτους που έχουν σχέση με τις δηλητηριασμένες βρεφικές τροφές οι οποίες είχαν εντοπιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου σε κατάστημα του Φριντριχσχάφεν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Η γερμανική αστυνομία διεξάγει πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός υπόπτου που μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εκβιασμούς για τοποθέτηση κι άλλων δηλητηριασμένων τροφίμων σε ράφια καταστημάτων. Οι αρχές έχουν ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες ενός αγνώστου άνδρα από βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε ένα κατάστημα στο Φριντριχσχάφεν. Ο ύποπτος είναι περίπου 50 ετών, μετρίου αναστήματος, αδύνατος και σε καλή φυσική κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κωνσταντία της Βάδης-Βυρτεμβέργης, «(σ.σ. ο ύποπτος) δεν έχει πει ποια τρόφιμα, σε ποια περιοχή και σε ποια καταστήματα θέλει να δηλητηριάσει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θέλει να πλήξει υποκαταστήματα γερμανικών ομίλων πώλησης τροφίμων καθώς και καταστήματα καλλυντικών και φαρμάκων τόσο εντός όσο και εκτός των γερμανικών συνόρων».

Άγνωστος έχει απαιτήσει με E-Mail που απέστειλε σε πολλούς παραλήπτες, ανάμεσά τους και στην αστυνομία, να του καταβληθούν λύτρα ύψους εκατομμυρίων ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δηλητηριάσει κι άλλα τρόφιμα.

Θορυβημένοι οι καταναλωτές

Οι κάτοικοι της περιοχής όπου είχαν εντοπιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου πέντε γυάλινα βαζάκια με δηλητηριασμένες τροφές που περιείχαν τη θανατηφόρα ουσία αιθυλενογλυκόλη δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους.

«Βεβαίως και φοβάται κανείς ως καταναλωτής, σε κάθε περίπτωση! Και ειδικά όταν αφορά τα παιδιά», δήλωσε μια γυναίκα.

«Μόλις αγοράσαμε βρεφική τροφή για το εγγόνι μας. Πρέπει να κάνουμε έναν έλεγχο. Μπορώ να πω ότι αυτό που συμβαίνει είναι τρομαχτικό», σχολίασε μια δεύτερη καταναλώτρια.

Εκτός της Γερμανίας, διεξάγονται έρευνες για την υπόθεση και διεθνώς, κυρίως σε Αυστρία και Ελβετία.

Dpa / Άρης Καλτιριμτζής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ