Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, και υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ., στην Αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με θέμα «Ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Δήμαρχοι του Νομού Δράμας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων, αλλά και της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, εξήγησε ότι ο σκοπός της σύσκεψης αυτής είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη έργων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και ο συντονισμός και η έγκαιρη υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων.

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η σχηματοποίηση του αναπτυξιακού προϊόντος, η ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων και η κατηγοριοποίηση τους μέσα από αποφάσεις, μέσα από συνέργεια και μέσα από συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την Περιφέρεια θα λαμβάνονται με τη συμμετοχή όλων των θεσμοθετημένων οργάνων και θα είναι προϊόν αποτελεσματικού διαλόγου. Ολοκληρώνοντας, σημείωσε ότι με τη συνεργασία όλων θα επιτευχθεί η ανάδειξη των αναπτυξιακών ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Δράμας.

Ακολούθησε μία σύντομη ενημέρωση της υφιστάμενης κατάστασης από τους συνεργάτες του κ. Περιφερειάρχη. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις όλων των Δημάρχων του Νομού Δράμας, οι οποίοι παρουσίασαν τα αιτήματά τους σχετικά με έργα που αφορούν στα όρια των Δήμων τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αμετάκλητη πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση έργων, ούτως ώστε η περιοχή της Δράμας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, επισκέφθηκαν το Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπου συμμετείχαν σε ανάλογη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Ο κ. Περιφερειάρχης, καθώς επίσης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διεμήνυσαν ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλαν την ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών (3) έργων στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου:

1) Ενός 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου.

2) Της παράκαμψης Νευροκοπίου.

3) Της κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ