Kloster Panagia Soumela, Kastania

Γιάννης ΔελόγλουΓιάννης Δελόγλου
j.deloglou@elliniki-gnomi.eu

Καστανιά. Ευλαβείς προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και Έλληνες από το εξωτερικό επισκέφτηκαν για μια ακόμα φορά την Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά, για να ζητήσουν την βοήθειά της. Ήταν τα 9μερα μετά την Κοίμησή της και η λαχτάρα πολλών επισκεπτών να ανταμώσουν στον άγιο χώρο της, την Σκέπη και τη Χάρη της.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος με πλήθος κληρικών από διάφορες ενορίες και ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Βέροιας-Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Ο Άγιος Δράμας κατά τη διάρκεια του θείου κηρύγματος τόνισε τη σημασία που έχει για όλους μας η θαυματουργική παρουσία τής Μεγαλόχαρης και κατέλειξε: «Χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια σε όλο τον κόσμο είναι αφιερωμένες στη Θεία Χάρης της, εκατομμύρια άνθρωποι ζητούν συνεχώς την ευλογία της κι εμείς προσευχόμαστε πάντα στο μεγαλείο της. Προσευχόμαστε όμως και για την ομόνοια και αγάπη όλων των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται, όποιο αξίωμα και αν κατέχουν, ότι και αν υπηρετούν».Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας για την φιλοξενία του τον οποίο κάλεσε για συλλείτουργο στη Δράμα.

Απαντώντας στον Μητροπολίτη Δράμας ο κ. Παντελεήμων αφού τον ευχαρίστησε, υπενθύμισε στο εκκλησίασμα τη μακρόχρονη παρουσία τού Αρχιμανδρίτη – ηγουμένου τότε της Ιεράς Μονής Παναγία Σουμελά τού Μητροπολίτη Δράμας.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος τού Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης επικεφαλής μελών τού Διοικητικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ