ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

του Συλλόγου Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία στην Συναυλία με θέμα “Τα τραγούδια του Μετανάστη”,με αφορμή την συμπλήρωση 50 Χρόνων από την υπογραφή της Ελληνο-Γερμανικής συμφωνίας Μετανάστευσης, στον υπαίθριο Χώρο της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 05/09/2010. Ώρα έναρξης 20.30 μ.μ.

συνδιοργάνωση Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης
υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ο Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους Έλληνες Μετανάστες της Γερμανίας, παλινοστούντες και μη. Ο Σύλλογος έχει αποκλειστικά κοινωνικά κίνητρα και στόχους, με έντονη δραστηριότητα, παρουσία και συμμετοχή σε ποικίλους τομείς της ζωής των μελών του.

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της Ελληνο-Γερμανικής συμφωνίας Μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης στην οποία συμμετείχε και αποστολή του Συλλόγου, καθώς πραγματοποιήθηκαν και διάφορα αφιερώματα από την κρατική Ελληνική τηλεόραση στα οποία επίσης ο Σύλλογος προσκλήθηκε και συμμετείχε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος προγραμματίζει μια μουσική βραδιά – Συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Μετανάστη. Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά. Επίσης, με αφορμή την εκδήλωση, θα αποδοθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο ένας φόρος τιμής στην Ελληνίδα μετανάστρια μάνα και την καθοριστική συμβολή της στην ζωή της ξενιτεμένης οικογένειας.

Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, το καταστατικό του Συλλόγου καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μόλις οριστικοποιηθεί, μπορείτε βέβαια να τα εκλάβετε και από την ιστοσελίδα μας (www.ellade.eu)

Θα χαρούμε ιδιαίτερα για την παρουσία σας αλλά και για την συμβολή σας στην γνωστοποίηση της εκδήλωσης μέσω των μέσων που διαθέτεται.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Τέκος Γρηγόρης

Η Γραμματέας: Γκουτσιουκώστα Ευαγγελία

(φωτό: Domit)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ