Δεν πρόκειται για πολιτικού χαρακτήρα διοργάνωση, αλλά ο αποκλεισμός της Ρωσίας από την φετινή μουσική γιορτή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα.«Ευχόμαστε στους αποψινούς νικητές να έχουν ακόμη μεγαλύτερη τύχη από εμάς», λένε οι περσυνοί νικητές των Μaneskin σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα La Repubblica. Το βράδυ θα παρουσιάσουν το νέο τραγούδι τους Supermodel προς ικανοποίηση των θαυμαστών τους σε όλο τον κόσμο. Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision στο Τορίνο ολοκληρώνεται απόψε και όλοι περιμένουν να δουν ποια ακριβώς θα είναι η μεγάλη μουσική έκπληξη αφιερωμένη στην ειρήνη, όπως έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας Κalush Orchestra σύμφωνα με τα στοιχήματα, παραμένει φαβορί. Στο τραγούδι τους Stefania ενθουσίασε η μείξη παραδοσιακών ήχων και χιπ χοπ, αλλά είναι σαφές ότι η όλη στήριξη επηρεάζεται και από τις τραγικές ημέρες που ζουν οι συμπατριώτες τους.

Το Die Together στην πέμπτη θέση των στοιχημάτων

Η Ιταλία επιχειρεί να κερδίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Eurovision με το δίδυμο Mahmood -Blanco και το τραγούδι Brividi («Ρίγη»). Το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι η αγάπη δεν γνωρίζει φραγμούς και προκαλεί πάντα τις ίδιες, γλυκές αβεβαιότητες.

Και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη παραμένει στην πέμπτη θέση των στοιχημάτων. Οι Ιταλοί μουσικοί κριτικοί επαίνεσαν τόσο τους στοίχους, όσο και το ερμηνευτικό της ταλέντο. Κρίμα, μόνο που ούτε το ρεφρέν του Die Together, δεν ήταν στα ελληνικά.

Δεν έλειψαν, τέλος, και τα δυσάρεστα: τέσσερις κοπέλες κατήγγειλαν ότι ως εθελόντριες στο πάρτι έναρξης της Eurovision παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από χορευτές και έναν τραγουδιστή. Η υπόθεση ακόμη ερευνάται από τους διοργανωτές. Ας ελπίζουμε, τουλάχιστο, να γίνει κάθε τι δυνατό για μην υπάρξουν στο μέλλον, τέτοιου είδους ντροπιαστικές σκιές.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ