Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, με τη συμμετοχή 65 χωρών και 205 ποιητών, απένεμε δίπλωμα τιμής, στην Ελληνίδα Ποιήτρια Χρυσούλα Δημητρακάκη ως σημαντική ποιήτρια για την συμβολή της στην πανανθρώπινη ποίηση.

Επίσης στα πλαίσια του ιδίου συνεδρίου, στο Φεστιβάλ Ποίησης Μεσογειακών Χωρών, την βράβευσε με το Βραβείο Ποίησης της «Θεάς Άρτεμης».

H Xρυσούλα Δημητρακάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το Ρέθυμνο και το χωριό Ατσιπόπουλο, η δε τελευταία ποιητική της συλλογή «Όταν ανθίζουν τα μανουσάκια», παρουσιάσθηκε στον Αθήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το οποίο ιδρύθηκε το 1969 από τον Amado M.Yuzon, εδρεύει στην Καλιφόρνια της Αμερικής και μετά από 21 παγκόσμια συνέδρια, σε διάφορες χώρες του Υφηλίου, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις εργασίες του 22ου συνεδρίου, στην Λάρισα από 30 Ιουνίου μέχρι και 3 Ιουλίου 2011.

Το Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, ως Παγκόσμιο Πολιτισμικό γεγονός, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) και από τους σημαντικότερους διεθνείς ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου, συγκεντρώνοντας ποιητές από όλο τον κόσμο. Στόχος του θεσμού είναι η προώθηση της «Παγκόσμιας Αδελφοσύνης και Ειρήνης μέσω της Ποίησης», χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκεύματος, εθνικότητας

Το Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, το 2009 έγινε στην Νικαράγουα, και το 2013 θα γίνει στο Σίδνευ της Αυστραλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ