Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 .

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ολύμπου και οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν την συνεργασία τους στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Το Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιείται από το 1972 κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην περιοχή της Πιερίας. Οι χώροι των εκδηλώσεων του φεστιβάλ εκτείνονται από το Αρχαίο Θέατρο και το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, έως το Κάστρο του Πλαταμώνα και την κεντρική αγορά της Κατερίνης.

Οι τρεις τιμώμενες χώρες θα στηρίξουν ένα από τα διασημότερα και παλαιότερα φεστιβάλ της Ελλάδας στους πρόποδες του Ολύμπου συμβάλλοντας με χαρακτηριστικές για την κάθε χώρα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκθέσεις, συμπόσια, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα τονίσουν τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων: των καλλιτεχνών, των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής του Ολύμπου. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει επιπλέον στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής.

Με αφορμή την πρώτη επίσημη συνάντηση των Πρέσβεων των τριών χωρών με τους εκπροσώπους του Φεστιβάλ Ολύμπου στην Αθήνα, η Πρέσβειρα Melitta Schubert (Αυστρία), ο Πρέσβης Wolfgang Dold (Γερμανία) και ο Πρέσβης Lorenzo Amberg (Ελβετία) δήλωσαν : «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία τεσσάρων χωρών στο φεστιβάλ αυτό θα έχει μεγάλη απήχηση και θα εμβαθύνει στην πολιτισμική συνεννόηση».

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου κύριος Γρηγόρης Παπαχρήστος υπογράμμισε, «Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και θα ενώσει μακροπρόθεσμα τις χώρες μας και πέρα από τα όρια του φεστιβάλ».

Μια ομάδα εργασίας, στην οποία εκτός των Πρεσβειών στην Αθήνα θα συμμετάσχουν και τα Προξενεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Ινστιτούτο Goethe, θα επιμεληθεί μαζί με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Ολύμπου τις εκδηλώσεις των τριών χωρών που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιαστεί σε επίσημες συνεντεύξεις τύπου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τον Μάιο του 2014.

Φώτο:

O Κωνσταντίνος Μυστακίδης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold, η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Melitta Schubert, ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστου – Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg και ο κ.  Νίκος Πασχαλούδης – υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, σε αναμνηστική φωτογραφία μετά τη συμφωνία για το Φεστιβάλ Ολύμπου 2014

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ