Σικάγο, 03.02.2011. Το ΣΑΕ, Περιφέρειας ΗΠΑ, καλεί την ομογένεια να λάβει ενεργά μέρος στο διάλογο για την ανασύσταση και μετεξέλιξη του θεσμού σε ένα πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα εκφράζει, θα συσπειρώνει και θα συντονίζει τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού.

H αναγκαιότητα της μετεξέλιξης του ΣΑΕ αναδείχθηκε κατά την 7η Συνεδρίαση του Προεδρείου του ΣΑΕ, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνεδρίαση στην οποία έλαβε μέρος ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης για το μέλλον του θεσμού με την ευρύτερη ομογένεια.

Το ΣΑΕ ΗΠΑ ανοίγει τον διάλογο αυτό μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θέτει στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου ομογενούς, ανεξαρτήτως προηγούμενης ή μη ένταξής του στις υπάρχουσες ομογενειακές οργανώσεις της Περιφέρειας.

Οι απαντήσεις των ομογενών θα κοινοποιηθούν στο Προεδρείο του ΣΑΕ, στον αρμόδιο Υφυπουργό των Εξωτερικών και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων. Στη συνέχεια, οι απαντήσεις που θα προκύψουν θα συγκεραστούν με αυτές των υπολοίπων Περιφερειών, ώστε να προχωρήσει η υπό σύσταση Ειδική Επιτροπή για την αναδιοργάνωση του θεσμού του ΣΑΕ.

Καλούμε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του νέου ΣΑΕ να αναζητήσουν το ερωτηματολόγιο (διαθέσιμο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) από τα Γραφεία του ΣΑΕ ΗΠΑ (saeusa@sbcglobal.net. Τηλ. 312-627-1821) ή από την ιστοσελίδα του www.saeusa.org.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ