Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα διοργανώνει σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας την Ημερίδα «Τουρισμός: Μια αναδυόμενη αγορά» την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014 από τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κλάδο της οικονομίας. Το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες, 15,5% περισσότεροι σε σχέση με το προ- ηγούμενο έτος. Περίπου 2,2 εκατομμύρια προέρχονταν μόνο από τη Γερμανία.

Γερμανοί και έλληνες ειδήμονες παρουσιάζουν στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, τις προοπτικές ανάπτυξης και τις δυνατότητες επένδυσης που προσφέρει η Ελλάδα. Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Υπουρ- γός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δρ Peter Schoof.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

Ιατρικός τουρισμός: Εμπειρογνώμονες του «Project M» (Βερολίνο) και του ELITOUR (Αθήνα) θα παρουσιάσουν τον εξαιρετικά επίκαιρο αυτό τομέα καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για την Ελλάδα.

Ανάπτυξη τουριστικών προορισμών μέσω μεγάλων επενδύσεων: Ποιό ρόλο παίζουν τα μεγάλα έργα υποδομών στη δημιουργία των τουριστικών προορισμών και πώς μία περιοχή μπορεί να επωφεληθεί απ’ αυτά. Ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης TEMES αναπτύσσει το θέμα αυτό στη βάση του «Westin Resort – Costa Navarino» στη Μεσσηνία και των αεροπορικών γραμμών Aegean Airlines.

Δημιουργία δικτύων για ανάπτυξη (τουριστικών) προορισμών: Πώς μπορούν οι θεματικές διαδρομές και η ίδρυση δικτύων να συμβάλλουν στη δημιουργία προορισμών; Παρουσιάζεται το νέο εγχείρημα «Via Egnatia», που κέρδισε ήδη τις εντυπώ- σεις στην εφετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB του Βερολίνου.

Οι επιχειρήσεις Aegean Airlines, TUI Hellas, Attika Reisen και Lufthansa German Airlines παρουσιάζουν τις δικές τους στρατηγικές στον τομέα Τουρισμός και Ανάπτυξη Προορισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ