Μετά την καταμέτρηση του συνόλου σχεδόν των ψήφων ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στον δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών. Και ετοιμάζεται για την επόμενη πενταετία.Με μία πρώτη ενωτική ομιλία που έκανε προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του μπροστά στο σπίτι του στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησε το ανεπίσημο εκλογικό αποτέλεσμα που τον φέρνει να είναι πρόεδρος της Τουρκίας και για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα θα βρίσκεται πολύ κοντά στα ποσοστά που είχε πάρει και το 2018. Πάντως στην πρώτη αυτή ομιλία που έκανε πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου σκοπεύει να μιλήσει στο προεδρικό μέγαρο αφού θα έχουν ξεκαθαρίσει και επισήμως τα αποτελέσματα, ζήτησε από το επιτελείο του αλλά και από τους ψηφοφόρους του να εργαστούν για μία νέα νίκη το 2024 στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι σκοπεύει να ξανακερδίσει την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Ο Ερντογάν από αύριο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα για να μπορέσει να ισορροπήσει τα πράγματα. Οικονομολόγοι επιμένουν ότι η κατρακύλα της λίρας θα συνεχιστεί από αύριο παρασύροντας ουσιαστικά προς τα κάτω και την αγοραστική δύναμη του μέσου τούρκου πολίτη.
Αναλυτές συγκλίνουν στο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να λάβει σκληρά οικονομικά μέτρα, αν θέλει όπως λέει ο ίδιος να αποφύγει μία προσφυγή στο ΔΝΤ.
Πάντως μέχρι στιγμής με τον αέρα της νίκης και τις φιέστες που θα κάνει αύριο μας μιλάει για τον «αιώνα της Τουρκίας» που ξεκινά με την επανεκλογή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ