Βόννη, 27 Φεβρουαρίου 2011. Η ενίσχυση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης θα αποτελέσει στόχο της Μόνιμης Συνόδου των Υπουργών Παιδείας των ομοσπόνδων γερμανικών κρατιδίων (ΚΜΚ).

Μιλώντας σε εκδήλωση με ευκαιρία την ανάληψη της Προεδρίας της ΚΜΚ από την Κάτω Σαξωνία, ο Υπουργός Παιδείας του κρατιδίου αυτού με πρωτεύουσα το Αννόβερο Δρ. Bernd Althusmann επισήμανε ότι ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών στη Γερμανία φτάνει σήμερα το 25% το αντίστοιχο ποσοστό των εκπαιδευτικών ανέρχεται μόλις στο 7%.

Ως τους κυριότερους στόχους της πολιτικής της Προεδρίας του, ο κ. Althusmann ανέφερε την αντιμετώπιση των προκλήσεων της δημογραφικής εξέλιξης για το εκπαιδευτικό σύστημα, την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης, την δημιουργία αρκετών θέσεων για σπουδές στα ΑΕΙ της χώρας, καθώς επίσης την βελτίωση στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μεταναστών.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση των στόχων της κοινής διακήρυξης «Ενσωμάτωση ως ευκαιρία – από κοινού για περισσότερη ισότητα ευκαιριών» που έχει υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2007 από την ΚΜΚ και τις μεταναστευτικές Ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και η ΟΕΚ, ο κ. Althusmann υπενθύμισε την εκπόνηση κοινών κατευθυντηρίων συστάσεων και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα κρατίδια προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ενίσχυσης των σχολικών επιδόσεων των παιδιών και των νέων μεταναστών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ως στόχο την έγκαιρη προαγωγή των παιδιών στην γερμανική γλώσσα ήδη από ηλικίας 4-6 ετών, αλλά και την καλλιέργεια της μητρικής τους γλώσσας κατά την σχολική τους φοίτηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία Δημήτρης Ράλλης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ