Στόχος του είναι η προώθηση των εξαγωγών των ρωσικών και των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η επενδυτική δραστηριότητα Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Στα πλαίσια των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, διοργανώνεται στην Ελλάδα, το 1ο  Ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ «Ερμής», το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαϊου 2013. Η διοργάνωσή του αποτελεί πρωτοβουλία του «Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής», ενός μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα φορέα, με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη των πωλήσεων Ελληνικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά.

Ποιοι συμμετέχουν στην διοργάνωσή του

Συνδιοργανωτές του φόρουμ αυτού, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Ρωσία, είναι αφενός μεν ρωσικά Επιμελητήρια και άλλοι επιχειρηματικοί φορείς και αφετέρου ελληνικά εμπορικά, βιοτεχνικά και βιομηχανικά Επιμελητήρια από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα το φόρουμ «Ερμής» συνδιοργανώνουν οι ρωσικοί φορείς: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αγίας Πετρούπολης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών Αγίας Πετρούπολης και «Enterprise Europe Network» Αγίας Πετρούπολης.

Από ελληνικής πλευράς συνδιοργανωτές του είναι οι φορείς: Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δράμας, Επιμελητήριο Έβρου, Επιμελητήριο Καβάλας, Επιμελητήριο Κέρκυρας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Επιμελητήριο Κοζάνης, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Ξάνθης, Επιμελητήριο Πιερίας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επιμελητήριο Σερρών, Επιμελητήριο Τρικάλων, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος), Σ.Ε.Β.Ε.( Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), Σ.Ε.Ε.Σ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Βορείου Ελλάδος) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση του Forum έχει ανατεθεί στην εταιρία Συμβούλων «Alpha Plan Consultants».

 

Η προώθηση των εξαγωγών των ρωσικών και των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η επενδυτική δραστηριότητα Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών είναι οι στόχοι του

 

Μάλιστα με την πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών φορέων και Επιμελητηρίων πραγματοποιούνται ήδη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις για το φόρουμ αυτό, στις οποίες παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου. Το 1ο ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για Έλληνες και Ρώσους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον επενδυτικό κλάδο, αλλά και για εξαγωγικές εταιρίες, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. Κυρίως, όμως, είναι μία σημαντική συνάντηση για όλους τους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επιτύχουν επιχειρηματικές συνεργασίες.

Στόχος του είναι η προώθηση των εξαγωγών των ρωσικών και των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική και ρωσική αγορά αντίστοιχα, καθώς και η επενδυτική δραστηριότητα Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών. Η εν λόγω διοργάνωση θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τον επιχειρηματικό κόσμο, όχι μόνον των δύο χωρών, αλλά και για την παγκόσμια αγορά.
Στα πλαίσια του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών για την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, επενδυτικές προτάσεις για Joint Ventures συνεργασίες καθώς και αγοροπωλησίες επιχειρήσεων.
Να σημειωθεί, ότι στο Business Forum θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων, για περιορισμένο αριθμό προϊόντων/υπηρεσιών ανά κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτό, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του φόρουμ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.ermis-forum.com για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ