Ο Στέλιος ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στις 7 (8 η ώρα Ελλάδος) την 13η μέρα της μεγάλης του πορείας απο το Πούκοβατς όπου και είχε καταλύσει η αποστολή το βράδυ της Παρασκευής. Ο Τρικαλινός υπεραθλητής βγήκε για λίγο απο τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο και πέρασε απο το Λέσκοβατς ενώ στην συνέχεια πέρασε το φαράγγι της Κλεισούρας και κατευθύνεται προς  την Βράνια. Ο σημερινός στόχος είναι να περάσει την ΠΓΔΜ ο Στέλιος και να διανυκτερεύσει λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα.  Την Κυριακή θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς ώστε το βράδυ μετά τις 9 να τερματίσει στην οδό Ασκληπιού όπου θα τον περιμένουν εκατοντάδες συμπολίτες του για να τον υποδεχτούν.

Στάση στην Σερβία και αύριο για Σκόπια ο Στέλιος Βάσκος!

Ο Στέλιος Βάσκος διένυσε σήμερα 230 χμ. μέσα στη Σερβία με δύσκολες συνθήκες καθώς είχε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και σταμάτησε για διανυκτέρευση 130 χμ. πριν τα Σκόπια. Αύριο θα διασχίσει όλη την υπόλοιπη Σερβία με σκοπό να φτάσει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, με απώτερο στόχο την Κυριακή στις 9 το βράδυ να είναι πίσω στα Τρίκαλα!

Στην τελική ευθεία ο Στέλιος Βάσκος

Ακάθεκτος ο Στέλιος Βάσκος έχει μπει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στα Τρίκαλα το βράδυ της Κυριακής. Η 11η μέρα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) με τον Στέλιο να περνάει και το Βελιγράδι κάνοντας συνολικά μία διαδρομή 270 χιλιομέτρων!!! Η μέρα ήταν αρκετά δύσκολη καθώς μετά την πρωινή δροσιά η θερμοκρασία ανέβηκε κατακόρυφα και μέσα στην Σερβία ο Στέλιος αντιμετώπισε θερμοκρασίες έως και 38 βαθμοί!!! Η αποστολή κατέλυσε σε σταθμό αυτοκινήτων 20 περίπου χιλιόμετρα μετά το Βελιγράδι με τον Στέλιο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση για ένα ακόμη βράδυ.

Έφτασε στο Μόναχο ο Στέλιος Βάσκος!!!

Ο Στέλιος Βάσκος μετά απο ένα ταξίδι επτά ημερών έφτασε στην καρδιά του Μονάχου, την Μάριεν Πλατζ .  1924 χιλιόμετρα διήνυσε ο Στέλιος Βάσκος μέχρι το Μόναχο μέσα σε επτά μέρες. Σημαδιακό νούμερο αν μη τι άλλο αφού 1924 είναι το έτος ίδρυσης της ΑΕΚ τα χρώματα της οποίας τιμά ο Στέλιος έπι σειρά ετών.
Ο Στέλιος έφτασε στην καρδιά του Μονάχου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όπου τον περίμεναν εκπρόσωποι του Προξενείου, της ομογένειας, ομογενείς  αλλά και ο αρχιερατικός του Μονάχου Πάτερ Απόστολος Μαλαμούσης.
Στην Μάριεν Πλατζ βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι ομογενειακών ΜΜΕ αλλά και μερικοί φίλοι της ΑΕΚ που ήρθαν απο τα Τρίκαλα αλλά και ένας απο το Βερολίνο!!!
Ο Στέλιος έμεινε για πολύ λιγά λεπτά στην Πλατεία και αναχώρησε και ενδεχομένως θα μιλήσει το πρωί της Δευτέρας στα ΜΜΕ αλλά και θα συναντηθεί με τον Πάτερ Απόστολο Μαλαμούση.
Όλη η αποστολή θα διανυκτερεύσει έξω απο το Μόναχο και την Δευτέρα αρχίζει η μεγάλη επιστροφή για τα Τρίκαλα. Ενδεχομένως θα γίνει και μία στάση στο κέντρο του Σάλτσμπουργκ!!!

Το απόγευμα της Κυριακής στο Μόναχο ο Στέλιος Βάσκος!!!

Στην τελική ευθεία για το Μόναχο είναι απο το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Βάσκος.

Μετά απο διανυκτέρευση 50 χιλιόμετρα πριν το Σάλτσμπουργκ ο Στέλιος στις 9 το πρωι (10 Ελλάδος) ξεκίνησε για το Μόναχο!!!
Ο Τρικαλινός υπεραθλητής με την συμπαράσταση και τεσσάρων φίλων της Original Τρικάλων που ταξίδεψαν μέχρι την Αυστρία για να τον συναντήσουν αναμένεται να βρίσκεται στην καρδιά του Μονάχου νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά τις 5!!!
Εκεί έχει οργανωθεί υποδοχή από την ελληνική πρεσβεία αλλά και από ομογενείς οι οποίοι και τον περιμένουν.
Η αποστολή θα διανυκτερεύσει στο Μόναχο το βράδυ της Κυριακής και θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα την Δευτέρα.

Σε Αυστριακό έδαφος ο Στέλιος Βάσκος

Μετά απο λίγα χιλιόμετρα στις Σλοβενικές Άλπεις ο υπεραθλητής μπήκε στην Αυστρία. Ο Στέλιος αφού ξεκουράστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας κοντά στο Ντράβογκαρντ της Σλοβενίας στα σύνορα με  Αυστρία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και μετά απο 20 περίπου χιλιόμετρα στις Σλοβενικές Άλπεις δίπλα απο τον ποταμό Ντράβα μπήκε σε Αυστριακό έδαφος.
Η επιλογή της διαδρομής έγινε προσεκτικά και με την συμβολή του Γιώργου Σιδηρούντιου, ανιψιού του Στέλιου, που ζει μόνιμα στην Αυστρία.
Ο Στέλιος θα κινηθεί στις Αυστριακές Άλπεις με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Σάλτσμπουργκ μέσω της πόλης Μπάντ Ισλ.
Ο Στέλιος αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο το απόγευμα της Κυριακής ενώ η επιστροφή θα γίνει την Δευτέρα με μία μικρή στάση στο Σάλτσμπουργκ.

Πλησιάζει τα σύνορα με Αυστρία ο Στέλιος Βάσκος

Ο Στέλιος συνεχίζει την πορεία του μέσα στην Σλοβενία και αργά απόψε το βράδυ αναμένεται να μπει στην Αυστρία. Ο Στέλιος ακολουθεί μία επίπονη διαδρομή την οποία έδωσαν οι Σλοβένοι και η οποία έχει πολλές δυσκολίες σε βαθμό που τα δύο απο τα τρία αυτοκινούμενα αναγκάστηκαν να αποκολληθούν από την αποστολή λόγω την ιδομορφίας του εδάφους,. Η εκτίμηση πάντως είναι πως έστω και αργά ο Στέλιος θα καταφέρει να μπει στο Αυστριακό έδαφος το βράδυ της Παρασκευής ώστε να μπει στην τελική ευθεία για το Μόναχο.

Κοντά στο Ζάγκρεμπ ο Στέλιος Βάσκος!!!

Ο Στέλιος Βάσκος συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για το Μόναχο. Μετά απο μία επίπονη και πολύ κουραστική μέρα ο Στέλιος Βάσκος στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος έφτασε στην Κροατική πόλη Ποποβάτσα, 60 περίπου χιλιόμετρα πριν το Ζάγκρεμπ.
Ο Στέλιος διήνυσε 310 (!!!) χιλιόμετρα μέσα απο κωμοπόλεις και χωριά της Κροατίας παράλληλα με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο αφού δεν επετράπη απο τους Κροάτες να μπει ο Στέλιος στον Ε 70 οπότε ακολουθήθηκε η διαδρομή που είχε αρχικά χαραχτεί μέσω παραδρόμων.
Η όμορφη έκπληξη της μέρας ήταν ότι σε ένα σημείο της διαδρομής μία ομάδα 20 περίπου ποδηλατών ακολούθησε για αρκετά χιλιόμετρα τον Στέλιο.

Στην Κροατία ο Στέλιος Βάσκος!!

Ο Στέλιος Βάσκος ξεκούραστος και χαλαρός ξεκίνησε την 4η μέρα του μπαίνοντας πρωί πρωί στην Κροατία.

Μετά απο ξεκούραση σε σταθμό αυτοκινήτων κοντά στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας ο Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε στις 8 το πρωί (9 ώρα Ελλάδος) για την 4η μέρα του εγχειρήματος του.
Πριν την αναχώρηση φωτογραφήθηκε μαζί με όλη την αποστολή μπροστά απο τον στόλο των οχημάτων που ακολουθεί τον Στέλιο σε αυτό το μεγάλο ταξίδι.
Μετά απο λίγα χιλιόμετρα σε Σερβικό έδαφος ο Στέλιος πέρασε τα σύνορα με την Κροατία και αυτήν την ώρα κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα σε κροατικό έδαφος.
Σε σχέση με την Σερβία στην Κροατία δεν επετράπη η κίνηση του Στέλιου πάνω στον κεντρικό  αυτοκινητόδρομο για Ζάγκρεμπ δεν του επετράπη και έτσι ο Στέλιος ακολούθησε την αρχικά προγραμματισμένη διαδρομή μέσω παραδρόμων.
Εισήλθε στην Κροατία απο τον συνοριακό σταθμό του Σιντ και η διαδρομή ποου ακολουθεί είναι μέσα απο γραφικά χωριά και κωμοπόλεις της Κροατίας.
Ο ίδιος αισθάνεται αρκετά καλά, είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και συνεργάζεται άψογα με όλους οπότε τα προβλήματα κατά την διάρκεια της διαδρομής έχουν ελαχιστοποιηθεί.

 

Στάση πριν τα σύνορα Σερβίας – Κροατίας

Χαλαρή υποτίθεται ότι θα ήταν η σημερινή μέρα για τον Στέλιο Βάσκο. Και όμως ο Στέλιος Βάσκος όταν εννούσε χαλαρά έκανε πάνω απο 250 χιλιόμετρα την 3η μέρα περνώντας το μεσημέρι το Βελιγράδι και εν συνεχεία σταμάτησε για ξεκούραση 20 περίπου χιλιόμετρα πριν απο τα σύνορα με την Κροατία. Ο Στέλιος μετά απο τρεις μέρες έχει διανύσει 923 χιλιόμετρα συνολικά. Την πρώτη μέρα έκανε 302 χιλιόμετρα, την δεύτερη 302 και την τρίτη 255. Το θετικό είναι ότι ο Στέλιος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό κατέδειξαν και οι ιατρικές εξετάσεις που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης απο την ιατρό της αποστολής κ. Γενετζάκη.

Πέρασε και το Βελιγράδι ο Στέλιος Βάσκος!!!

Στις 3:30 το μεσημέρι ώρα Σερβίας ο Στέλιος έφτασε στην πρωτεύουσα της Σερβίας και συνεχίζει.

O Στέλιος συνεχίζει ακάθεκτος τον δρόμο του προς το Μόναχο. Με σταθερό τέμπο έφτασε στο Βελιγράδι περίπου στις 3.30 το μεσημέρι και χρειάστηκε περίπου 45 λεπτά να περάσει απο τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που περνά πάνω απο τον ποταμό Σάβα (απ’ όπου και η φωτό) έχοντας πολύτιμο συμπαραστάτη του τον Βαγγέλη Γκαραγκούνη με την μοτοσυκλέτα του καθώς τα υπόλοιπα οχήματα της αποστολής πλην του δημοσιογραφικού έμειναν πιο πίσω ώστε να μην προκληθεί κυκλφοριακό κομφούζιο.

Ολοταχώς για Βελιγράδι ο Στέλιος Βάσκος!!!

Ο Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε την 3η μέρα του εγχειρήματος στις 8 το πρωί της Τετάρτης. Ο υπεραθλητής Στέλιος Βάσκος μετά την ξεκούραση της νύχτας και την απαραίτητη ιατρική φροντίδα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στις 8 (ώρα Σερβίας) με αρχικό προορισμό το Βελιγράδι και εν συνεχεία για τα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία. Ο προγραμματισμός για την σημερινή μέρα είναι να κινηθεί σε πιό χαλαρούς ρυθμούς αλλά όταν μιλάμε για τον Στέλιο Βάσκο οι χαλαροί ρυθμοί είναι περίπου 200 με 250 χιλιόμετρα.  Ο καιρός σήμερα είναι καλός και δεν έχει αέρα όπως χθες όπου ο Στέλιος ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Σταμάτησε έξω από το Βελιγράδι για διανυκτέρευση ο Στέλιος Βάσκος

Μετά απο μία εξαντλητική μέρα ο Στέλιος σταμάτησε έξω απο το Βελιγράδι για διανυκτέρευση. Ο Στέλιος Βάσκος σπάει τα κοντέρ. Μετά απο μία μεγαλειώδη και συγκλονιστική πορεία διήνυσε 354 χιλιόμετρα με πολλές ώρες κόντρα αέρα κάνοντας ποδήηλατο χωρίς στάση για πάνω απο 16 ώρες!!! Ο Στέλιος είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το αρχικό χρονδιάγραμμα δείχνοντας σθένος και πυγμή μοναδική.
Η διανυκτέρευση για τον Στέλιο και την υπόλοιπη αποστολή θα γίνει σε σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων 150 περίπου χιλιόμετρα πριν το Βελιγράδι.

Ο Στέλιος Βάσκος στην αδελφοποιημένη πόλη Βράνια!

Ο Στέλιος Βάσκος αν και υπολογιζόταν αρχικά να φτάσει βράδυ στην πόλη Βράνια τελικά έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης.
Έξω από την Σέρβικη πόλη που είναι αδελφοποιημένη με τα Τρίκαλα τον περίμενε αστυνομική δύναμη αλλά και ποδηλάτες του τοπικού ποδηλατικού συλλόγου οι οποίοι και τον συνόδεψαν μέχρι το κέντρο της πόλης. Εκεί έγινε δεκτός από τις αρχές της περιοχής, από τον τοπικό σύλλογο μοτοσυκλετιστών αλλά και από αρκετά κανάλια της περιοχής. Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Στέλιος είπε: «Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν. Τρέχω για όλους τους Τρικαλινούς και για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω το μήνυμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ευρώπη».

Ο Στέλιος Βάσκος πέρασε τους Ευζώνους λίγο μετά τις 9 το βράδυ και από σήμερα το πρωί διασχίζει την ΠΓΔΜ. Ο Στέλιος Βάσκος ολοκλήρωσε ακμαιότατος την πρώτη μέρα του μεγάλου ταξιδιού του προς το Μόναχο. Πέρασε τα σύνορα των Σκοπίων λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αφού έκανε περίπου 50 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της ΠΓΔΜ αποφασίστηκε να σταματήσει για διανυκτέρευση μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για λόγους ασφάλειας μιας και ο ελλιπής φωτισμός σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου εγκυμονούσε κινδύνους.

Η ιατρική εξέταση από την ιατρό της αποστολής κ. Γενετζάκη κατέδειξε ότι ο Στέλιος είναι σε άριστη κατάσταση και ξεκουράστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Το πρωί, στις 5.30 ώρα Σκοπίων (6.30 ώρα Ελλάδος) ο Στέλιος ξεκίνησε την πορεία του μέσα στην ΠΓΔΜ. Έχει καλό τέμπο και αναμένεται μέχρι το απόγευμα να έχει φτάσει στην πόλη Βράνια της Σερβίας όπου και έχει προγραμματιστεί υποδοχή.

Ο Στέλιος Βάσκος πέρασε τα σύνορα!

Πριν λίγη ώρα ο Στέλιος ολοκλήρωσε την διαδρομή του στον Ελλαδικό χώρο, φτάνοντας στα σύνορα με τα Σκόπια όπου και συνεχίζει την πορεία του.

Ο Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε με εντυπωσιακό τέμπο την υπερπροσπάθεια του. Άφησε τα Τρίκαλα στις 12 το μεσημέρι και με τις ευχές εκατοντάδων συντοπιτών του άρχισε το μεγάλο του ταξίδι για το Μόναχο. Ο Στέλιος ξεκίνησε με μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και αναμένεται να περάσει τους Ευζώνους περίπου στις 9 το βράδυ.

Τον Στέλιο μέχρι και τα Τέμπη συνόδεψε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος ενώ στην Κατερίνη και στην αερογέφυρα στον κόμβο για Χαλκηδόνα τον περίμεναν οργανωμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ οι οποίοι και τον αποθέωσαν.

Αναχώρηση

Αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι με προορισμό το Μόναχο από το δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, με τις ευχές χιλιάδων συντοπιτών του.

Στόχος του μεγάλου υπεραθλητή είναι μέσα σε διάστημα 15 περίπου ημερών να πάει στο Μόναχο και να επιστρέψει με το ποδήλατο του διανύοντας 4000 χιλιόμετρα διασχίζοντας επτά χώρες και δεκάδες πόλεις.

Ο Στέλιος Βάσκος μεταφέρει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για το «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που ασχολείται με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών, ενώ η όλη προσπάθειά του έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο στόχος του Στέλιου είναι να διανύσει την διαδρομή μέσα σε 15 μέρες κάνοντας καθημερινά 250 έως 300 χιλιόμετρα. Θα κάνει ποδήλατο κατά την διάρκεια της ημέρας και τα βράδια θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο.

Τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ, προπονητές και συνοδούς ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του Στέλιου Βάσκου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ θα ενημερώνει τους αναγνώστες της για όλη την πορεία του εγχειρήματος του  τρικαλινού  βετεράνου ποδηλάτη Στέλιου Βάσκου  ο οποίος θα διασχίσει 4000 χιλιόμετρα  για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρουσίαση

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων η παρουσίαση του εγχειρήματος «Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα» που θα επιχειρήσει ο Στέλιος Βάσκος με το ποδήλατο του.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα έγινε η αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος που θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου με πιθανή ημερομηνία επιστροφής στις 9 Ιουλίου μετά από 4000 χιλιόμετρα και την διέλευση επτά χωρών και δεκάδων πόλεων για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Στέλιος Βάσκος μιλώντας για το εγχείρημα τόνισε: «Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και η προετοιμασία μου έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2011. Υπήρξαν δυσκολίες στην προετοιμασία κυρίως λόγω του καιρού οι οποίες όχι μόνο δεν με λύγισαν αλλά με έκαναν και πιο δυνατό».

Αφού ανέλυσε την διαδρομή προς και από το Μόναχο και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα πάω και θα έρθω με την δύναμη του Θεού. Ξέρω ότι η επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολη αλλά με όλη αυτήν την στήριξη και την δύναμη που μου δίνει η προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα τα καταφέρω»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Θα ήθελα να αποκαλέσω τον μεγάλο ποδηλάτη κ. Βάσκο αλλά βλέπω ότι όλοι εδώ τον αποκαλείται Στέλιο. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε πριν από 17 χρόνια από έναν άλλον οραματιστή, τον 10χρονο Ανδρέα, όπως οραματιστής είναι και ο Στέλιος. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η προσπάθεια του Στέλιου δείχνει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδος γιατί δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν μία μαύρη πλευρά της χώρας μας. Η προσπάθεια του Στέλιου θα ενισχύσει την προσπάθεια μας για την δημιουργία μιας ακόμη μονάδας κινητής εντατικής Θεραπείας για νεογνά και μωρά».

Ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Λάππας σημείωσε πως «τα Τρίκαλα με αίσθημα υπερηφάνειας και αγάπης θα συνοδεύσουν τον Στέλιο στο επίτευγμα του γιατί είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με προσφορά και δημιουργία».

Ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Αλμπάνης χαρακτήρισε τον Στέλιο «όχι μόνο τοπικό αλλά και εθνικό κεφάλαιο που εκπέμπει μοναδικά μηνύματα ενώ θα προωθήσει την εικόνα των Μετεώρων σε όλη την Ευρώπη».

Ο Οδυσσέας Ράπτης του e – trikala αναφέρθηκε στην δική του συμβολή καθώς και στην χρήση της τεχνολογίας ώστε η εικόνα του Στέλιου όπου και αν βρίσκεται να μεταδίδεται παντού μέσω του διαδικτύου. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην λειτουργία του περιπτέρου στην Ασκληπιού όπου και θα γίνεται αναπαραγωγή της εικόνας του Στέλιου από την πορεία του.

Τέλος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Καμπαγιάννης σημείωσε ανάμεσα στα άλλα: «Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το εγχείρημα παράτολμο, ωστόσο για όλους εμάς που ξέρουμε καλά τον Στέλιο και τις δυνατότητες του και τον έχουμε ακολουθήσει σε όλα τα προηγούμενα εγχειρήματα γνωρίζουμε πως είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει.

Άλλωστε σε αυτό το εγχείρημα λόγω της φύσης του και της ιδιαιτερότητας του έχουν ληφθεί μία σειρά από προληπτικά μέτρα ώστε πρώτα απ’ όλα να επιστρέψει υγιής ο Στέλιος. Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα θα τον ακολουθεί, ασθενοφόρο όπου μας παραχωρείται, περιπολικά στα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής και ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο στο οποίο ο Στέλιος θα ξεκουράζεται και θα δέχεται την ιατρική φροντίδα.

Ιδιαίτερο όμως είναι και το μήνυμα που μεταφέρει ο Στέλιος αφού τρέχει για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που σήμερα βρίσκεται εδώ κοντά μας ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» κ. Γιαννόπουλος».

Περιφερειάρχης

Στην παρουσίαση του εγχειρήματος που επιχειρεί για μία ακόμη φορά ο παλαίμαχος τρικαλινός πρωταθλητής ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας –  Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι από τους κύριους υποστηρικτές  αυτού του εγχειρήματος, με τον Στέλιο Βάσκο να επιχειρεί να κάνει την διαδρομή Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα με το ποδήλατό του. Πρόκειται να περάσει από 7 χώρες διανύοντας συνολικά 4.000 χιλιόμετρα, τρέχοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο. Θα έχει συνοδεία 14 άτομα μεταξύ των οποίων θα είναι γιατροί και φυσιοθεραπευτές.

Η κίνηση αυτή του Στέλιου Βάσκου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και τα έσοδα για την προσπάθεια θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να ιδρυθεί μια κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας για τα νεογνά και τα παιδιά της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς τους Θεσσαλούς και ιδιαίτερα για τα Τρίκαλα που ένας τρικαλινός ποδηλάτης πραγματοποιεί ένα σπουδαίο εγχείρημα, με ένα μεγάλο μήνυμα και υψηλή αποστολή. Αποστολή αλληλεγγύης, μήνυμα μαχητικής προσπάθειας, μήνυμα ενότητας από όλους τους Θεσσαλούς. Στηρίζουμε τον αθλητή μας και είμαστε κοντά του γιατί επιθυμούμε να τερματίσει δίνοντας το μήνυμα ότι όταν βάζουμε στόχους και έχουμε σχέδιο, τα καταφέρνουμε. Είναι ένα μήνυμα επίκαιρο και δείχνει στους έξω ότι η Ελλάδα είναι η Ελλάδα της μάχης, και ότι υπάρχει ο έλληνας της μάχης, ο έλληνας της προσπάθειας, ο έλληνας της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της επιτυχίας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά του και καλό τερματισμό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ