Γαλλία. Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Νίκαια Κυανής Ακτής, με την ευκαιρία του εορτασμού του Πολιούχου και Προστάτου της Παροικίας Αγίου Σπυρίδωνος.

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και συμμετοχή όλων των Αρχών και φορέων της Περιοχής (γαλλικών και ελληνικών) και όλων σχεδόν των πιστών πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Παροικίας Αγίου Σπυρίδωνος.

Όλων των εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας και Έξαρχος Ευρώπης κ. Εμμανουήλ.

• Παρασκευή 10/12/10:

Μεγάλη «ελληνική βραδιά-χοροεσπερίδα» στο Ξενοδοχείο-Εστιατόριο « Palais de la Méditerranéé », οργανωμένη από την Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα Νίκαιας-Κυανής Ακτής-Μονακό. Πλήθος κόσμου, Ελλήνων και Φιλελλήνων συμμετείχε στη γιορτή. Το καλλιτεχνικό μέρος παρουσίασε η καταπληκτική ελληνική ορχήστρα «Μορέας».

• Σάββατο 11/12/10:

Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από ολόκληρο τον Ορθόδοξο κλήρο της Περιοχής. Παρευρέθησαν επίσης: Ο Εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου της Νίκαιας, ο εκπρόσωπος του φιλέλληνα Δημάρχου της Πόλης κ. Christian ESTROSI, ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Eric CIOTI καθώς και οι Εκπρόσωποι όλων των άλλων Χριστιανικών Δογμάτων της Περιοχής.

• Κυριακή 12.12.10:

Α) Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργίας Προεξάρχοντος του Αγίου Γαλλίας, πλαισιούμενος από τον κλήρο της Ενορίας. Πλήθος πιστών προσήλθαν, παρακολούθησαν την Θ. Λειτουργία και μετέλαβαν της θ. Κοινωνίας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργία εψάλη η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών Δωρητών και αφιερωτών της Ενορίας Κοινότητας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού ανεφέρθη στην διαχρονική προσφορά των Αοιδίμων Ευεργετών και των Οικογενειών τους, εξέφρασε εγκάρδιες πατρικές ευχές και θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν ηθικά και υλικά στην πραγματοποίηση της συντήρησης και ανακαίνισης του Κτιρίου, στο γενικότερο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ενορίας αλλά και της Μητροπόλεως, παρακινώντας όλους να μιμούνται και παραδειγματίζονται από τον ζήλο των Ευεργετών.

Αντίστοιχες ευχαριστίες απευθύνθηκαν, προς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Κοινότητας, Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Σεληνιωτάκη, προς τον Πρόεδρο των Αρχόντων «Παναγία Παμμακάριστος» Οδυσσέα ΣΑΣΑΓΙΑΝΝΗ, Επίτιμο Πρόεδρο της Κοινότητας, στους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Άρχοντα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στους Γενικούς Προξένους της Ελλάδας στη Νίκαια και στο Μονακό, στους Προέδρους και στα μέλη των Δ, Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νίκαιας και Μονακό, στους Γονείς και Κηδεμόνες των Σχολείων, στους Εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και στους εορτάζοντες «Σπυρίδωνες» της Ενορίας.

Στην αντιφώνηση ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, π. Μιχαήλ Σεληνιωτάκης αφού εξήρε την απαράμιλλη προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες, τις προσωπικές, αλλά και όλων των στενών συνεργατών του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη, καθώς υπό το άγρυπνο και ανύσταχτο βλέμμα του, συντελείται το ταπεινό αλλά αποτελεσματικό ποιμαντικό έργο στην Ενορία. (επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία του Ιερατικώς Προϊσταμένου).

Ως αντίδωρο τιμής, ευγνωμοσύνης και αγάπης η Ενορία-Κοινότητα, καθώς και ομάδα φίλων Ενοριτών, προσέφεραν μια Ποιμαντορική Ράβδο στον Σεβασμιώτατο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Ιερωσύνης, αλλά και των πρόσφατων ανώτατων τιμητικών διακρίσεών του από τη γαλλική Πολιτεία. (Διάδημα της Λεγεώνος της Τιμής).

Β) Επίσημο δείπνο-εκδήλωση, οργανωμένο από την Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα Νίκαιας Κυανής Ακτής- Μονακό, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, στην αίθουσα « Excelsior » του Ξενοδοχείου HERMITAGE του Μονακό, ευγενώς προσφερόμενο από τον Άρχοντα και Μέγα Ευεργέτη της Ενορίας-Παροικίας, κ. Νικόλαο Η. Στασινόπουλο. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Ελληνικές Αρχές της Περιοχής, οι Άρχοντες, προσωπικότητες και επιφανείς Έλληνες της περιοχής. Εκ μέρους των οργανωτών και συνδαιτυμόνων, μίλησε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Οφφικιάλων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας «Παναγία Παμμακάριστος» και Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Οδυσσέας Σασαγιάννης.

Η εκδήλωσε έκλεισε με ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου προς τους διοργανωτές αλλά τον χορηγό της εκδήλωσης.

Πηγή: www.diaspora-grecque.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ