μαθήτριες/τές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας
Ο δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής
Ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της ΟΔ Γερμανίας Klaus Bormann
Ο τέως δήμαρχος Καβάλας Στ. Εριφυλλίδης
Ο πρόεδρος του συλλόγου "Φίλος" Σωτήρης Ξώγνος
Μαθήτριες/τές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας
Από τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας

Γράφει ο Σωτήρης Ξώγνος

Επί 2 χρόνια μάζευε το προεδρείο του συλλόγου “Φίλος” Α.Σ. φωτογραφίες για τις διάφορες γιορτές στην Νυρεμβέργη, ξεκινώντας από το παραδοσιακό Καρναβάλι μέχρι την πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο τέλος κάθε έτους.

Μέσα σ’ αυτή την φωτογραφική σειρά συμπεριλαμβάνωνται φωτογραφίες από την “Μπλέ Νύχτα“, τις γιορτές της παλιάς πόλης, τα κονσέρτα της Open Air Klassik στο Luitpoldhain, το Sommer in der City, επίσης από την 1. ΦΚ Νυρεμβέργης ή „Club“ που τα παιχνίδια της είναι γιορτή για τους πολυάριθμους φιλάθλους της. Αφού ο καιρός στην Νυρεμβέργη δεν μας δίνει πάντοτε την δυνατότητα για εορτασμούς σε ανοιχτούς χώρους, παρ’ όλα αυτά οι συμπατριώτες μας στην αδελφή πόλη Καβάλα είναι σε θέση να δούν ότι και οι Νυρεμβεργιώτες ξέρουν να γιορτάζουν.

Στις 5 Οκτωβρίου, στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην δημοτική Καπναποθήκη της Καβάλας, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας που θα διαρκούσε ώς τις 14 Οκτωβρίου. Ο δήμαρχος Καβάλας κος. Κ. Σιμιτσής ξεκίνησε τον χαιρετισμό των εγκαινίων. Μετά έδωσε τον λόγο στον τέως δήμαρχο κο. Στ. Εριφυλλίδη, αυτός με την σειρά του απαρίθμησε τα θετικά που είχε και έχει για την Καβάλα αυτή η αδελφοποίηση, ενώ ο επίσημος καλεσμένος, που ήρθε από την Θεσσαλονίκη και ήταν ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της ΟΔ Γερμανίας κος. Klaus Bormann, εξήρε την κοινή εκδήλωση των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και του συλλόγου αδελφοποίησης “Φίλος” Α.Σ. Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου “Φίλος” Α.Σ. μετέφερε τα χαιρετίσματα των Νυρεμβεργέζων και έκανε μια περιληπτική αναφορά για τις γιορτές στην Νυρεμβέργη

Ένας αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επισκεπτών παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης. Επίσης οι μαθήτριες/τές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, που είχαν επισκεφθεί την Νυρεμβέργη τον Απρίλιο 2011, παραβρέθηκε με τις καθηγήτριές του, ξυπνώντας ωραίες αναμνήσεις.

Το ότι η Έκθεση φωτογραφίας βρήκε μεγάλη απήχηση στο κοινό της Καβάλας, μπορέσαμε να το διαπιστώσουμε την επόμενη μέρα όταν όλες οι καθημερινές εφημερίδες της Καβάλας είχαν εκτενή φωτο-ρεπορτάζ για την Έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ