Από τους Γερμανούς είναι πολλοί από τους αλλοδαπούς νέους μετανάστες, που έρχονται στην Γερμανία.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όλο και περισσότεροι νέοι μετανάστες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο φτάνουν στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, η οποία διαπιστώνει ότι το επίπεδο της εκπαίδευσής τους είναι υψηλότερο ακόμη και από αυτό των Γερμανών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνας του Ιδρύματος «Bertelsmann», το 43% των μεταναστών νέων ηλικίας 15-65 ετών, που εγκαθίστανται τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία, διαθέτει επαγγελματική κατάρτιση, ενώ το ίδιο ισχύει μόνο για το 26% των ιδίων των Γερμανών.
Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση (ΙΑΒ), οι Γερμανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως λιγότερο καταρτισμένους από τους εαυτούς τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, μόνο κατά το 2012 έφθασαν στην Γερμανία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων υψηλής ειδίκευσης, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες απασχόλησης σε περιοχές της επαρχίας, όπου διαπιστώνονται συνήθως ελλείψεις. Αυτό ισχύει και για χιλιάδες νέους συμπατριώτες μας, που έφυγαν και φεύγουν στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια ως μετανάστες με την ελπίδα να βρουν εκεί καλύτερες συνθήκες απασχόλησης και διαβίωσης από ότι στην Ελλάδα.
«Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερους εξειδικευμένους μετανάστες από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Bertelsmann» κ. Γεργκ Ντρέγκερ, επισημαίνοντας, ότι αυτό αφορά και μετανάστες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ