Με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού κυρίου Ε. Βενιζέλου, για τη διάσωση της Ελλάδας, έστειλά στην εφημερίδα Μακεδονία το παρακάτω σχόλιο το οποίο και αναρτήθηκε.

Προσωπικά πιστεύω, ότι μόνο με την αποκατάσταση της χαμένης ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ των κομμάτων θα είχε η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του Χρέους μας επιτυχία. Οταν ο Λαός, δικαιολογημένα, δεν εμπιστεύεται την ηγεσία του, επειδή έχει χάσει την τιμή της, κάθε προσπάθεια ειναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αν δεν αποκατασταθεί η τιμή της ηγεσίας του.

Με την απλή λογική ενός καθημερινού ‘Ελληνα, πιστεύω, ότι όλα θα πάρουν διαφορετική δρομολόγηση, όταν γίνει δυνατό να ελεγχθεί το άκρατο Κομματικό Κράτος, που έχει μέχρι σήμερα καταστρέψει την Πατρίδα μας. Η κοινωνία δεν απομακρύνεται από το Κοινοβουλευτικό σύστημα, αλλά από την Οικογενειοκρατική Εξουσία και τους αυλοκόλακές του, που οδήγησαν την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλί του γκρεμού. Και βέβαια είναι η παραγωγή, η ανταγωνιστηκότητα, η ανάπτυξη, η φοροείσπραξη και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους. Βασική προϋπόθεση, όμως, για τη λειτουργία του δίκαιου και σύγχρονου κρατικού μηχανισμού είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ τού Κοινοβουλευτικού Συστήματος, που έως σήμερα δεν μας έχει πείσει γι’ αυτό. Για παράδειγμα ως σήμερα δεν έχουν καταργήσει τη βουλευτική ασυλία, δεν έχουν καθορίσει το νόμο ευθύνης υπουργών, δεν έχουν νομοθετήσει την ανάκληση βουλευτών ή υπουργών, σύμφωνα με τη γνώμη του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Δεν νομοθετούν τη διεξαγωγή Δημοψηφισμάτων μέσω των οποίων η φωνή του λαού αποκτά μεγαλύτερη δυνάμη. Όλοι αυτοί οι νόμοι ενισχύουν ουσιαστικά τη Δημοκρατικη λειτουργία του Συστήματος και συνάμα αποδυναμώνουν την κομματική ανεξέλεγκτη Δημοκρατία. Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι ριζικά, ας αρχίσουν πρώτα με την αλλαγή της απολυταρχικής εξουσίας τους και ίσως δούμε μια άσπρη μέρα, αφού πρώτα μας πείσούν ότι είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.

Διατελώ με τιμή και Αναστάσιμους χαιρετισμούς,

Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ