Ο Ευαγγελικός Επίσκοπος κ. Γιοχάννες Φρίντριχ, ο Καρδινάλιος Μονάχου Σεβ. κ. Ράινχαρντ Μαρξ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με την εγγονή του Βασιλεία Βαλάση.

ΜONAXO. Ενώ οι ορθόδοξοι πιστοί λαμβάνουν, ως ευλογία, κάθε χρόνο, το Πάσχα, το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, οι ρωμαιοκαθολικοί και ευαγγελικοί χριστιανοί της Αυστρίας και Γερμανίας λαμβάνουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα το „Φως της Ειρήνης“ από το Άγιο Σπήλαιο του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

Από το 1986 αντιπροσωπεία της νοελαίας τους μεταβαίνει στη Βηθλεέμ και λαμβάνει από τον εκπρόσωπο του παλαιφάτου Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το Άγιο Φως, από τον ιερό τόπο της Γέννησης του Κυρίου. Κατόπιν το μεταφέρει αεροπορικώς στη Βιέννη και από κεί με τρένο στο Μόναχο και στις άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 έγινε μεγαλοπρεπής υποδοχή του Φωτός της Ειρήνης στο ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Μονάχου, παρουσία εκπροσώπων της βαυαρικής κοινωνίας και χιλιάδων νέων και νεανίδων.

Ο Καρδινάλιος Μονάχου Σεβ. Κ. Ράινχαρντ Μαρξ, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας κ. Γιοχάννες Φρίντριχ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης παρέλαβαν το Φως της Ειρήνης και το μεταλαμπάδευσαν στη νεολαία γα τη μεταφορά του σε ενορίες της Γερμανίας. Η τηλεόραση και ο τύπος εκάλυψαν με ειδικό ρεπορτάζ το γεγονό αυτό.

Το Φως της Ειρήνης θα παραμείνει στους ναούς των ρωμαιοκαθολικών και ευαγγελικών ναών μέχρι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και μετά τη βραδυνή χριστουγενιάτικη ακολουθία θα μεταφερθεί στα σπίτια των πιστών.

Είναι ασφαλώς μεγάλη τιμή και χαρά για μας τους Ορθοδόξους να ζούμε αυτό γεγονός της μεταφοράς και μεταλαμπάδευσης του Φωτός της Ειρήνης από την ιερή κανδήλα του Ιερού Σπηλαίου της Βηθλεέμ σε χώρες της Ευρώπης.

Φωτό: Ο Ευαγγελικός Επίσκοπος κ. Γιοχάννες Φρίντριχ, ο Καρδινάλιος Μονάχου Σεβ. κ. Ράινχαρντ Μαρξ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με την εγγονή του Βασιλεία Βαλάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ