Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό» που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού κας Κράτσα και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. από τις 19  έως 23 Μαρτίου 2012 .

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Tajani, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ.  κ. Daul, δεκάδες ευρωβουλευτές, στελέχη της Κομισιόν και των άλλων ευρωπαϊκών οργάνων, εκπρόσωποι των περιφερειών και των επιμελητηρίων της χώρας αλλά και τουριστικοί πράκτορες. Τραπέζια όπου κάθε περιφέρεια εξέθετε τα προϊόντα της και έκανε γευσιγνωσία  αλλά και ένα ακόμα μεγάλο τραπέζι με αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα  και γεύσεις  από όλες τις περιφέρειες της χώρας,  προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Όλοι  στο σύνολό τους επεσήμαναν  την ιδιαίτερη ποικιλία  των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από  τόσες ενδιαφέρουσες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο  Επίτροπος κ.Tajani   που πρόκειται να επισκεφθεί στα τέλη Απριλίου τη χώρα μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τονίζοντας  ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στον ελληνικό τουρισμό  που  θα πάει μπροστά». «Δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα» τόνισε ιδιαίτερα στους συνομιλητές του.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη του τουρισμού τα ελληνικά προϊόντα  που αποτελούν βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα  της χώρας μας, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται.

Η οικοδέσποινα  και ψυχή της εκδήλωσης κα. Ρόδη Κράτσα επεσήμανε ότι  «η πρωτοβουλία αυτή στους δύσκολους σημερινούς καιρούς για τη χώρα μας έχει στόχο να συμβάλλει στην τουριστική ελκυστικότητα των περιοχών μας αλλά και στην προβολή της δυναμικής τους για επενδύσεις εγχώριες και ξένες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ