Γράφει ο Αλφρέδος-Γεώργιος Κουρής

Ομολογουμένως αυτούς τους τελευταίους μήνες, εκατομμύρια Έλληνες εντός της Ελλάδας αλλά και σε όλα τα πέρατα της Γής, θα σκέφθηκαν ότι η οικονομική θέση της Ελλάδας είναι απελπιστική και ότι δεν υπάρχει ουδεμία ελπίδα σωτηρίας της!

Ευτυχώς όμως, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, κι’ εγώ, με τη συμφωνία των Βρυξελλών και όπως την αποτίμησαν «οι αγορές», οι τράπεζες «οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης» και το σπουδαιότερο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, εάν όλοι στηρίξουμε τη κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση έστω και μερικά συναινέσει γιά το καλό της Ελλάδας και της Δημοκρατίας, τότε θα αποδείξουμε και πάλι σ’ όλη την Οικουμένη, ότι : «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !..»

Τά χάλια της ανθρωπότητας τα βλέπουμε καθημερινά με σκοτωμούς παντού !..

Στην Νορβηγία γιά να αρχίσουμε ψηλά-ψηλά από την Ευρώπη και το Λονδίνο !..

Στην Αφρική, την Αίγυπτο, την Λυβίη και τόσες άλλες χώρες της Αφρικής !..

Από την Ασία, τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ειρηνικού!..

Η εγκληματικότητα, η ανεργεία, η καταστροφή του περιβάλοντος, οι επιδημίες, οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι θεομηνίες και τα τσουνάμια, συμβαίνουν καθημερινά !..

Και μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα, που δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσει η επόμενη μέρα, έχομε και τη πρόσφατη λαχτάρα των οικονομικών κρίσεων διεθνώς που ξεσπάσανε αυτές τις μέρες, και δυστυχώς τις είχαμε προβλέψει !..

Την περασμένη εβδομάδα είχα γράψει, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα μας, ότι: «Εδώ κινδυνεύει να πτωχεύση η Αμερική,που την τελευταία στιγμή γλύτωσε από του Χάρου τα δόντια την οικονομία της, χάριν του Μπαράκ Ομπάμα που τους τα είχε πεί στο Κονγκρέσο στις 2/8/2011:

«Μη παίζετε με τη φωτία !.. Πρέπει να δανειστούμε, γιατί άν δεν δανειστούμε γιά να πληρώσουμε τα κρατικά έξοδα και τις υποχρεώσεις μας οπωσδήποτε θα χρεωκοπήσουμε!»

Έγιναν δηλαδή ποιές … oi κραταιές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σαν την Ελαδίτσα μας? … Χρεωμένες και Αναξιόπιστες …? Έλεος !..

Αυτά ελέχθησαν γιά την πανίσχηρη Αμερική και ξέσπασε Ντόμινο κατρακύλας των τιμών στα χρηματιστήρια όλου του Κόσμου, ακόμα και της Αυστραλίας !..

Τα ίδια λόγια δηλαδή, που είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου στους συνεργάτες του και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και στους ιθύνοντες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ότι εάν δεν υπάρξει κατανόηση και άμεση επίδοση του δανείου, γιά τη πλήρη πληρωμή των κρατικών υπαλλήλων και κρατικών αναγκών μας, αναγκαστικά θα χρεωκοπήσουμε και μετά από εμάς θα χρεωκοπήσουν όλα τα κράτη της ευρωζώνης και θα γίνει η οικονομική κρίση τζόγος ”ΝΤΟΜΙΝΟ” διεθνές !..

Όπως ήδη λένε τα ΜΜΕ πανικόβλητα, ότι: «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΑΔΑ!»

«Έγιναν ουσιαστικά θύματα των Αγορών …» τα Χρηματιστήρια όλου του κόσμου, που τα τροφοδοτούν με δήθεν αμερόληπτες εκθέσεις «αυτοκαλούμενοι οίκοι αξιολόγησης της οικονομικής ευρωστίας των κρατών, των τραπεζών τους και της φερεγγυότητάς των» και είναι κατά ένα ύπουλο τρόπο «νταβατζήδες» τζογαδόρων και τοκογλύφων !..

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης είναι να την αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία αυτοί που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες,ή μετοχές τραπεζών, ή κρατικά ομόλογα και να μην σπεύσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ούτε να πουλήσουν μετοχές …

Μόνο έτσι θα αντιμετοπισθεί η κρίση, οι αγορές θα επανέλθουν στην ισορροπία τους, τα κράτη – μικρά και μεγάλα – θα βρουν τον τρόπο να ικανοποιήσουν τους έχοντες ανάγκες πολίτες τους, κι’ η Ελλάδα θα τακτοποιήσει τα του οίκου της, γιατί ως γνωστόν «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !..» όσο και να το θέλουν μερικοί !..

ΑΛΦΡΕΔΟΣ-ΓΕΩΡΓ. ΚΟΥΡΗΣ, ΟΑΜ
Αρχισυντάκτης του Νέου Πυρσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ