Τίτλος του έργου: Ύμνος στην ιστορία μας
Από τα αριστερά: Ευαγγελία Krause, η Δήμαρχος του Offenbach Birgit Simon, Μαρία Βερβέρη-Krause, Brigitte Koenen

Offenbach. Με επιτυχία εγκαινιάσθηκε η έκθεση έργων ζωγραφικής της Σαμοθρακίτισσας κυρίας Μαρίας Βερβέρη-Krause στις 17.03.2011 την οποία διοργάνωσε το Stadtteilbüro Nordend του Offenbach. Την καλλιτέχνιδα τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος της πόλης, κυρία Simon, η οποία παρουσίασε το πολυποίκιλο „έργο“ της κυρίας Μαρίας Βερβέρη-Krause. Τόνισε ιδιαίτερα πως, οι δημιουργιές της καλλιτέχνιδος πηγάζουν μέσα από την ψυχή της, για αυτό και είναι αποδεκτές και επαινετές από το κοινό της. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν μέλη της Ελληνικής κοινότητας του Offenbach και φίλοι της καλλιτέχνιδος άλλων εθνικοτήτων.

Το θέμα των έργων ήταν “η Ελληνική Άνοιξη“. Οι 24 πίνακές της, ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε χαρούμενα γαλάζια ακρογιάλια, σε χωριά ηλιόλουστα και ανθοστολισμένα, σε λιβάδια καταπράσινα γεμάτα παπαρούνες, βουνοπλαγιές κεντημένες με μοβ ανεμώνες και σε ανθισμένους αμυγδαλεώνες. Γέμισε η αίθουσα με χρώματα ανοιξιάτικα, χαρούμενα και αισιόδοξα και θα διαρκέσει η έκθεση μέχρι 30/4/2011.

Η βραδιά τελείωσε με την απαγγελία ποιημάτων της κυρίας Μαρίας Βερβέρη-Krause. Στην γερμανική γλώσσα, διάβασε η κυρία Μηλιά Τσομπανίδου και στην ελληνική η κυρία Μαρία Βερβέρη-Krause.

 

Ύμνος στην ιστορία μας

Ηλιοβασίλεμα στη Σαμοθράκη

Στη δύση σου Ήλιε,
ροδοπέταλο λες κι ήσουν ανθισμένο
μες σε γιρλάντες θαλασσιές γαλαζοτυλιγμένο.

Κείνο τ’ απόβραδο … κείνο το μαγεμένο
που οι δούλοι σου οι άνεμοι γονατιστοί σωπάζαν
βασίλευες, ανέβαινες νυφούλα παινεμένη
κορώνα ολοφώτεινη σ’ ατλάζι κεντημένη.

Στεφάνωνες ολόγυρα της θάλασσας την άπλα
με χρώμα ολορόδαλο από τζακιού ανταύγεια.

Και το νησί του Αίολου του Ποσειδώνα η γέννα
τυλίγονταν πανώζοστα με πέπλα αραχνένια,
’καλή σου νύχτα’ έλεγαν πουλάκια νυσταγμένα
πηγαίνοντας να κοιμηθούν σε κλίνη συννεφένια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ