Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίας:
“Σε οκτώ χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων στον κόσμο θα φθάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, σημαίνει, ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο”!
– “Από το 2025 θα χρειάζεται ένα ποσό, που θα ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας, που προκαλεί η παχυσαρκία”!

Σε πρόβλεψη-σοκ για το κόστος της παχυσαρκίας προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF), καθώς εκτιμά, ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων στον κόσμο θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα! Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, από το 2025 θα χρειάζεται ένα ποσό, που θα ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας, που προκαλούνται από την
«επιδημία» αυτή!
Είναι γνωστό εξάλλου, ότι η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικές αιτίες για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων καρκίνου, καρδιοπαθειών, εμφραγμάτων και διαβήτη.
Σύμφωνα με τον WOF, το μεγαλύτερο «λογαριασμό» θα κληθούν να πληρώσουν οι ΗΠΑ, δηλαδή 555 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, από τα 325 δισεκατομμύρια δολάρια, που πληρώνουν τώρα τον χρόνο, εν μέρει και λόγω του υψηλού κόστους των
ιατρικών υπηρεσιών στην Αμερική. Στην Μεγάλη Βρετανία ο λογαριασμός θα φθάσει στα 31 δισεκατομμύρια ευρώ, από 19 δισ. δολάρια, που είναι τώρα.
Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα χρήματα, που πρέπει να καταβληθούν για ασθένειες, που σχετίζονται με την παχυσαρκία, τότε τα ποσά γίνονται ιλλιγγιώδη, καθώς οι ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Γερμανία 390 δισεκατομμύρια δολάρια, η
Βραζιλία 251 δισεκατομμύρια δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο 237 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η βασική εξήγηση για τα τεράστια αυτά ποσά είναι, ότι για πρώτη φορά ο WOF υπολόγισε στα κόστη – ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας, την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, – όχι μόνον τους καρκίνου,ς του διαβήτες και τις καρδιοπάθειες αλλά και τα προβλήματα στα πόδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ