Οπως επιτεύχθηκε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας έτσι επαναλαμβάνεται η ιστορία και αργά ή γρήγορα θα είμαστε μάρτυρες της διχοτόμησης της Λιβύης. Κάτι παρόμοιο έγινε το 1899 με το Κουβέιτ το οποίο μέχρι το 1961 ήταν βρετανικό προτεκτοράτο λόγω πετρελαίου. Η συνέχεια είναι γνωστή, ως η αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Ιράκ. Η ιδιαιτερότητα της σημερινής επανάληψης της ιστορίας δεν είναι το γεγονός, ότι μία χώρα που εδώ και 10 μήνες δεν έχει κυβερνήση, δηλαδή το Βέλγιο βομβαρδίζει την Λιβύη.Το οξύμωρο, το τραγικό, είναι ότι ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται εδώ και δεκαετιές σε ανεξέλεγκτη και από το 2010 σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και μολονότι ρουφάει το μεδούλι απο τα κόκκαλα του ελληνικού λαού,και λαός δεν ξέρει που την κεφαλή κλίνει. Σκορπάει η σοσιαλιστική κυβέρνηση 6 εκατομμύρια Ευρώ την ημέρα για έναν πόλεμο στη γειτονιά μας που δεν είναι δικός μας.

Δεν έχουμε λόγο να βρισκόμαστε σε αυτή την απάνθρωπη συρράξη. Ο πρώτος λόγος είναι η πατροπαράδοτη φιλία των οικογενειών Καντάφι και Παπανδρέου που ύστερα από επανειλημμένες επισκέψεις στην Λιβύη η οικογενειοκρατία, μας παρακινούσε να απλώσουμε σεντόνια, διότι θα έβρεχε πετροδολάρια. Ο δευτερός λόγος είναι, ότι όλοι αυτοί οι καπατητές των ανθρωπίνων δικαιώματων που τελικά εκτός από τα πετρέλαια μόνο ερείπια καιτάφους θα έχουν να διαφεντέψουν.

Πρέπει να δικαστούν απο ένα Παγκόσμιο Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο πάγκος είναι μεγάλος, χωράει όλούς τους πρωταγωνιστές, μηδενός εξαιρουμένου.

Μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επίσκεψη του αεικίνητου κύριου Σόρος στον κύριο Παπανδρέου.Η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στη Χάγη τερματίσθηκε.

Ολοι επείγονται να βρεθεί η λύση της Ονομασίας πριν ανακοινωθεί το προσεχές φθινόπωρο η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Εκείνος που βιάζεται περισσότερο είναι ο Πρωθυπουργός μας και από ό,τι ακούγεται έχει στο τραπέζι τη νέα ονομασία.Το όνομα αυτής λέγεται ότι είναι: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και πάντα, όπως χλεαυστικά λένε ερήμην του παντοδύναμού λαού!! Γιώργος ο Ανθρωπος της Δημοκρατίας!! Γιατί βιάζεται ο Πρωθυπουργός μας;

Μηπώς έχει κάποια μυστική συμφωνία με τον κύριο Σόρος, που αν αληθεύουν οι φήμες είναι ο βασικός χρηματοδότης της Σλαβομακεδονικής προπαγανδιστικής μηχανής; Αποκλείεται να μη μιλήσανε το για το επίμαχο θέμα και ο Πρωθυπουργός μας ενδέχεται να έλαβε τις εντολές του απο τον εντελοδότη του.

Θα ζητήσω συγγνώμη, αν ο κύριος Πρωθυπουργός διενεργήσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας, προκειμένου να πάει με την δεσμευτική πλειοψηφική απόφαση του κυρίαρχου ελληνικού λαού στις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η ονομασία του γειτονικού κράτους. Είμαι ένας ασήμαντος προχωρημένης ηλικίας Ελληνας, αλλά αν μας στήσει μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, θα μου δώσει το δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι είναι εντολοδόχος.

Διατελώ με τιμή

Γεώργιος Α. Βλάχος, Γερμανία

Το σχόλιο αναρτήθηκε στις 05.04.2011 στην σελίδα του Στάθη στην Ελευθεροτυπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ