η ένα Cosmopolis στην Νυρεμβέργη.

Γράφει ο Σωτήρης Ξώγνος, “Φίλος” Α.Σ.

Το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης, γιόρτασε τα 20χρονα γενέθλιά του και την μετακόμισή του στον “διεθνή οίκο” με ένα εντυπωσιακό τρόπο.

Κάλεσε όλες τις αδελφές πόλεις, τις πόλεις που έχουν σύμφωνο φιλία όπως και περιοχές που έχει επαφές σε μια κοινή γιορτή στην πλατεία Hans-Sachs.

Πάνω από 20 σύλλογοι και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έλαβαν μέρος σε αυτό το μικρό νυρεμβεργιώτικο Cosmopolis. (ο τελευταίος χαρακτηρισμός είναι της κας. Agi Xognos).

Από πολύ νωρίς άρχισαν να στήνωνται πάγκοι και σκηνές στην πλατεία και από τις 12 ή ώρα άρχισε το πανηγύρι με παρέλαση ενός κινέζικου δράκου από το χωριό Dietfurt, ένα χωριό 60 χλμ. μακρυά από την Νυρεμβέργη που κάθε χρόνο διοργανώνει κινέζικα καρναβάλια. Στις 1 μ.μ. ο 1ος δήμαρχος κος. Horst Förther έδωσε τον επίσημο χαιρετισμό και ακολούθησε ο Dr. Norbert Schürgers διευθυντής του γραφείου δημοσίων σχέσεων.

Στην συνέχεια άρχισε ένα εναλλασόμενο διεθνές ρεπερτόριο με φολκλόρ, δημοτική και λαϊκή μουσική, λατίνο, flamenco, chansons, cheerleader, ακροβατικά κ.α.

Παντού υπήρχαν σπεσιαλιτέ από όλο τον γνωστό κόσμο και ότι καλούδια μπορεί κάποιος να φανταστεί ο επισκέπτης. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το πανηγύρι, τώρα που κάπως η οικονομική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί στην Γερμανία και οι περισσότεροι μετά από 3 χρόνια αναγκαστικών διακοπών στο εσωτερικό αρχίζουν να ξαναταξιδεύουν, τέτοιες εκδηλώσεις είναι η καλλίτερη ευκαιρία για επιδειξη σημαίας, προσωπική επαφή με τους πολίτες και διαφήμιση. Δυστυχώς η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ο ΕΟΤ δεν το βλέπουν έτσι, δεν μας χορηγούν πλέον ούτε διαφημιστικό υλικό. Παρ’ ολα αυτά πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι πέρασαν για ένα ποτήρι κρασί ή ούζο και έτσι δεν πήγε η ευκαιρία χαμένη για μοιράσουμε διαφημιστικό υλικό για την Καβάλα.

Η χορωδία της αστυνομίας που έχει έρθει 2 φορές ήταν παρούσα και ο πρόεδρός της κος Günther Schubert πέρασε και μας έστειλε την αγάπη του για την Καβάλα και τους καβαλιώτες, επίσης αρκετοί δημοτικοί σύμβουλιοι, φίλοι και μέλη επισκέφθηκαν το στάντ, τέλος έγινε αρκετή διαφήμιση για το επικείμενο ταξίδι πολιτών που διοργανώνει το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο TUI.

Το κλού της βραδυάς ήταν το συγκρότημα που χόρεψε τον χορό της κοιλιάς και το ρουμάνικο ακροβατικό με ακροβάτες που έφτυναν φωτιές. Η εκδήλωση κράτησε 10 ώρες και εκτός από τις 5μμ που για μια ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς ήταν συνεχώς γεμάτοι κόσμο., στις 10 το βράδυ ενώ άρχισε το ξεστίσημο της όλης παράστασης λόγω του απαγορευμένου της ώρας, οι θαμώνες έμεναν στην θέση τους μέχρι τουλάχιστον στις 11 που ήταν και η τελευταία προθεσμία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέιχε ο “Philos” μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, με τον σύλλογο Ηπειρωτών “Δωδώνη” και τον σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης “Εύξεινος Πόντος”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ