Βερολίνο: Γράφει η Σταυρούλα Παπαδοπούλου.

Μετά από μία τετραετή απουσία (λόγω έργων ανάπλασης της παραλίας) επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην πανέμορφη και πλέον ανανεωμένη παραλία της πόλης. Εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια από την Μελίνα Μερκούρη και πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου “Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης”, (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία το έργο τους.

Tο φετινό 33ο Φεστιβάλ βιβλίου είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: “Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014” και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.

Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουνίου θα μπορούν οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από βιβλία στα περίπτερα που θα βρίσκονται κατά μήκος της Νέας Παραλίας καθώς και μία σειρά από όμορφες εκδηλώσεις μουσικές αλλά και παρουσιάσεις/συζητήσεις βιβλίων. Συγκεκριμένα φέτος η έκθεση θα εκτείνεται από τον Λευκό Πύργο ως και το ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία , όπου η ολοκαίνουργια εικόνα της παραλίας θα δένει αρμονικά δίνοντας μία πιο όμορφη ατμόσφαιρα στην εκδήλωση.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από 6.30 – 11 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 11 π.μ. ως τη 1.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6.30 ως τις 11 μ.μ. Πρόκειται για άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση , η οποία προάγει τον πολιτισμό αλλά και την παιδεία. Σε μία εποχή που το βιβλίο έχει αντικατασταθεί από το ηλεκτρονικό βιβλίο, είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την παράδοση και να κάνουμε δώρο ένα βιβλίο στον εαυτό μας, γιατί όπως είπε και ένας μεγάλος παιδαγωγός ”το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοιχτό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ