Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 27,28,29 Ιουνίου 2013.

Με αφιέρωμα στη Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Σαρακατσάνικη κοινωνία, πραγματοποιείτε το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια (Νομός Τρικάλων), σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσάνοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.
Το εφετινό Αντάμωμα απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το 3ο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας ενώ κορυφαία στιγμή του Ανταμώματος θα είναι η αναπαράσταση των εθίμων του κύκλου ζωής των Σαρακατσαναίων με την αναβίωση του «Καραβανιού».

Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η τιμή στον αποθανόντα Σαρακατσάνο τραγουδιστή ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ εθελοντής της Ομοσπονδίας μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10ΧΛΜ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ»

Στα πλαίσια του 34ου ανταμώματος Σαρακατσαναίων, διοργανώνεται ο 1ος αγώνας δρόμου 10χλμ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με την ονομασία «ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ». Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου και ώρα 19:00 από την πλατεία του Νεραϊδοχωρίου ενώ ο τερματισμός θα γίνει στα Περτουλιώτικα λιβάδια όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη το αντάμωμα. Η διαδρομή είναι μήκους 10χλμ Νεραϊδοχώρι – Περτούλι – Περτουλιώτικα λιβάδια, λαμβάνει χώρα σε ασφάλτινο δρόμο και ενδείκνυται για γρήγορο τρέξιμο μιας και είναι κυρίως επίπεδη μέχρι την μέση και ελαφρώς κατηφορική στην συνέχεια, ενώ συνήθως στην περιοχή (λόγω υψομέτρου) επικρατούν ιδανικές συνθήκες.

Οι εγγραφές για τον αγώνα γίνονται μέσω τηλεφώνου και θα είναι ανοιχτές μέχρι και την ώρα εκκίνησης του αγώνα. Κόστος για την εγγραφή δεν υπάρχει ενώ για τους αθλητές περιλαμβάνονται οι εξής παροχές:

  • Αριθμός συμμετοχής αθλητή
  • Αναμνηστικό εγχαραγμένο τρισδιάστατο μετάλλιο
  • Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα
  • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα
  • Δωρεάν αναμνηστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σε όλους

 

Πληροφορίες αγώνα:

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Σημείο εκκίνησης: Κεντρική πλατεία Νεραϊδοχωρίου

Σημείο τερματισμού: Χώρος εκδηλώσεων ανταμώματος Σαρακατσαναίων – Περτουλιώτικα λιβάδια (έναντι χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου)

Όριο τερματισμού: 1ώρα και 30λεπτά

Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 10000 μέτρα. Η διαδρομή είναι σε ασφάλτινο δρόμο.

Στους τρείς πρώτους άνδρες και γυναίκες θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά.

Η απονομή των επάθλων των νικητών θα γίνει την Κυριακή το πρωί στην κύρια εκδήλωση του ανταμώματος.

Τροφοδοσία αθλητών: θα υπάρχουν σταθμός με νερά και ισοτονικά στο 6Οχλμ.

Διοργανωτές:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΣΜΥ)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ