Η Γερμανική Σχολή Αθηνών συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου 2014, με το “Deutsche Schule Athen – Running Team“. Πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση που συγκέντρωσε 35.000 περίπου αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Την πρώτη χρονιά, έλαβε μέρος με 270 αθλητές, τη δεύτερη, με σχεδόν 400, ενώ φέτος εκπροσωπήθηκε με 500 περίπου μέλη της! Σύσσωμη η σχολική κοινότητα —οι μαθητές, οι γονείς, οι καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της ΓΣΑ— αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχοντας τόσο στον Κλασικό Μαραθώνιο όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων που διεξήχθησαν παράλληλα.

Η φετινή συμμετοχή είχε για τη Σχολή μας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, γιατί απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, μια και η 14η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως “Παγκόσμια Μέρα κατά του Διαβήτη”. Πρόκειται για μια ασθένεια που εξελίσσεται σε πραγματική μάστιγα για τις σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες. 800.000 τουλάχιστον Έλληνες πάσχουν σήμερα από την ασθένεια αυτή, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι το αγνοούν. Η ενημέρωση του κόσμου για το θέμα αυτό μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη αλλά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, στην ανάδειξη της σημασίας που έχει η σωστή διατροφή και η συστηματική σωματική άσκηση στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

Οι δρομείς της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, λοιπόν, έτρεξαν φέτος για να «αλλάξουν το Διαβήτη», έχοντας ως υποστηρικτή στην προσπάθειά τους την εταιρία Novo Nordisk —τον μεγαλύτερο παραγωγό ινσουλίνης στον κόσμο (www.novonordisk.com).germaniki sxoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ