Εννέα υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, experts στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και των logistics, θα τοποθετηθούν στα τρία πάνελ του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Τεχνολογία – Ορίζοντες ανάπτυξης για το επιχειρείν», θα μιλήσουν ο κ. Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Robert Bosch AE, η Δρ. Ζωή Αικατερινίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Software Competitiveness International και ο κ. Αλκιβιάδης Θωμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑLTHOM GmbH.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Υγεία – Επένδυση στην τεχνολογία και την πρόληψη» θα τοποθετηθούν ο κ. Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς ΑΕ, ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ και ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος Μάιρα Μπάρμπα.

Τέλος, στο τρίτο πάνελ με τίτλο «Logistics – Στον δρόμο της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης», θα μιλήσουν ο κ. Yannick Beyer, Regional Manager της DFS Aviation Services GmbH, ο κ. Καλλίνικος Καλλίνικος, Γενικός Διευθυντής της Goldair Cargo ΑΕ και ο κ. Δημήτρης Σιαπάτης, Logistic Systems Director, της Jungheinrich Hellas. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι οΦώτης Φωτεινός, δημοσιογράφος του metaforespress.gr.

Στα προαναφερόμενα πάνελ θα συμμετάσχουν και από δύο ιδρυτές – εκπρόσωποι startups, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους και θα εξηγήσουν πώς κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε επιτυχημένα casestudies της αγοράς.

Την έναρξη του 2ουΦόρουμ Καινοτομίας θα κηρύξουν ο Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ τη σύνοψη των συμπερασμάτων θα κάνει η Δρ. Εύη Χατζηανδρέου, SeniorGlobalDirector, HealthPolicyandMarketAccess της Orgenesis, η οποία θα έχει και την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρική ομιλήτρια της φετινής διοργάνωσης θα είναι η καΦοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του WorldAcademyofArtandScience, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE) και Συμπρόεδρος του SDSNEurope και SDSNGreec, ενώ στο πλαίσιο του φόρουμ θα τοποθετηθούν επίσης ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς,Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο κ.Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η καΜίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ο κ.Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίαςκαι ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Παραμονή της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τονκ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.