Νέα μέτρα εξήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν με διάγγελμά του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Τουρκία. Κλειστά από σήμερα πάρκα, άλση και παραλίες. Σημαντικοί περιορισμοί στις πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού.Νέα μέτρα αποκλεισμού των υπεραστικών μετακινήσεων εξήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του στον τουρκικό λαό, ζητώντας αυστηρή αυτοαπομόνωση για να μη ληφθούν, όπως τόνισε, πιο αυστηρά μέτρα.

Τη ίδια ώρα αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και ένας πολίτης για να μεταβεί σε άλλη πόλη θα χρειάζεται ειδική άδεια από τον νομάρχη για ειδικές περιστάσεις.

Από σήμερα έκλεισαν μέχρι νεωτέρας και όλα τα πάρκα, τα άλση και οι παραλίες για τα Σαββατοκύριακα. Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις εξωτερικού αλλά περιορίστηκαν και οι πτήσεις εσωτερικού. Οι τουρκικές αερογραμμές τα πραγματοποιούν ελάχιστες πτήσεις μόνο μεταξύ των 5 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Σε καραντίνα 12 κωμοπόλεις, έρημες οι μεγάλες πόλεις

Τα έκτακτα μέτρα δημοσιεύθηκαν ήδη στην εφημερίδα του τουρκικού κράτους κι έχουν συσταθεί τα συμβούλια πόλεων, τα οποία θα επιβλέπουν την εφαρμογή των μέτρων και θα αποφασίζουν, εάν χρειαστεί, για περεταίρω μέτρα μεμονωμένα για κάθε πόλη. Ήδη βρίσκονται σε καραντίνα 12 κωμοπόλεις ή χωριά, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, στν Ριζούντα και το Βαν στα σύνορα με το Ιράν.

Συγχρόνως έχουν ερημώσει πλατείες και δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη και όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Σύμφωνα με επίτα σημα στοιχεία μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 92 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 5.500. Στην Κωνσταντινούπολη έχουν διαμορφωθεί δύο νεκροταφεία για την ταφή των θυμάτων του κορωνοϊού, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση των πολιτών στις περιοχές που βρίσκονται.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί αν η ανταπόκριση των πολιτών στην τήρηση των μέτρων θα είναι καλύτερη σε σχέση με το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο δεν είχαν αλλάξει οι πολίτες τις συνήθειές τους, ούτε οι ερασιτέχνες ψαράδες είχαν σταματήσει να ψαρεύουν στα παράλια του Βοσπόρου και τις γέφυρες του Κεράτειου κόλπου. Μια εικόνα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Κωνσταντινούπολη.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κων /πολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ