Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος. Επείγον και σημαντικό.

Προς τους κεντρικούς ηγέτες της Ε.Ε. κ.κ. Γιούνκερ και Ντραγκι,
Πρόεδρο της Commission και Πρόεδρο της Ε.Κ.Τ. αντίστοιχα,
Βρυξέλλες
Αξιότιμοι κ.κ.Πρόεδροι της Commision και της Ε.Κ.Τ.
Αγαπητοί κ.κ.Γιούνκερ και Ντράγκι,
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρωζώνη με μοχλό την Ελλάδα μας και ως εκ τούτου έχετε υποχρέωση να ενεργήσετε για την ακύρωση αυτού του σχεδίου. Αλήθεια δεν βλέπετε ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει δημιουργηθεί για να διαλυθεί η Ευρωζώνη; Δεν είναι δυνατό να το διακρίνω εγώ, ο απλός Έλληνας πολίτης και να διαφεύγει από σας! Δεν σας απασχολεί ή δεν μπορείτε να το αποτρέψετε;
Όπως και να έχει, δεν μπορείτε να ανέχεστε να καταστρέφεται η Ελλάδα, είτε ως μέσο για την διάλυση της Ευρωζώνης είτε όχι! Μπορεί να φταίξαμε σε πολλά και ασφαλώς έπρεπε να πάρουμε μέτρα, σκληρά ίσως, αλλά όχι εξοντωτικά. Όλα έχουν ένα όριο πέραν του οποίου ο ασθενής δεν θεραπεύεται αλλά δολοφονείται. Αυτό είναι που ζητάει η Τρόϊκα κατ’ εντολή σας υποθέτω και αυτό είναι πλέον έγκλημα αν επιμείνετε!anagnostatos
Μέχρι τώρα έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες αγωνίζονται να μην κλείσουν και αυτές, χιλιάδες πολίτες επιβιώνουν με τα συσσίτια της εκκλησίας και των Δήμων, οι μισθοί και συντάξεις, για όσους έχουν αυτό το προνόμιο, έχουν μειωθεί στο μισό και οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των φόρων και λοιπών υποχρεώσεών τους και όσοι το μπορούν, πληρώνουν με αίμα και δάκρυ.
Αλλά το αίμα τελειώνει και μαζί με αυτό τελειώνουμε και εμείς! Αυτό θέλετε; Αυτό επιδιώκετε; Είναι δυνατόν; Εσείς οι εταίροι μας, οι φίλοι μας να παίζετε τέτοια παιχνίδια σε βάρος μας για οιονδήποτε λόγο; Σταματήστε να ζητάτε κι άλλο αίμα και αφήστε μας να αναπνεύσουμε, αφήστε μας να ζήσουμε και να αγωνιστούμε να ανακάμψουμε! Τότε θα μπορέσουμε να αποπληρώνουμε και τις δανειακές μας υποχρεώσεις.
Προς Θεού λογικευτείτε! Σταματήστε την ανελέητη εγκληματική τακτική! Δώστε τις δέουσες οδηγίες στην Τρόϊκα να σταματήσουν τις παράλογες και εν πολλοίς ανέφικτες απαιτήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τους μισθούς και συντάξεις.
Συζητήστε το στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα αντιληφθούν τις τεράστιε θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες εξ αντικειμένου δεν μπορούν να συνεχιστούν χωρίς τραγικές συνέπειες και να λάβετε τις σωστές αποφάσεις, πείθοντας ακόμη και την Γερμανία να λογικευτεί!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ